Какво прочетох през ноември 2019

by Хриси

Уютен, разноцветен и интересен – така бих описала моя книжен ноември. Вижте кои книги прочетох през последния месец преди да сме се впуснали в един още по-богат на читателско вдъхновение декември.

“Парижка тайна” – Карън Суон

Вторият ми роман от Карън Суон се оказа също толкова приятен и увлекателен, колкото “Коледна тайна”. За разлика от предишната история, тази тук беше малко по-загадъчна – освен че разплитахме мистерията около изоставения парижки апартамент, който е стоял заключен в продължение на десетителия, главната героиня също си имаше своите тайни. Като цяло останах с доста добри впечатления от “Парижка тайна” – в блога разказвам повече за книгата.

“Повелителката на конете” – Джоджо Мойс

Първият ми роман от Джоджо Мойс, който не се отнася за любимата ми Луиза Кларк. “Повелителката на конете” беше емоционална и затрогваща история за любовта и предизвикателствата, пред които са изправени някои двойки, за страховете и мечтите, за смелостта да се бориш за целите си и никога да не се предаваш. Динамична, интересна и приятно романтична, тя също получи ревю в блога.

“Една година и един ден” – Изабел Брум

“Една година и един ден” от Изабел Брум разказва за три интересни жени, чиито съдби се преплитат в магичната чешка столица. Три романтични истории, всяка от които носи ценни послания и търпи обрати. А най-хубавото е, че докато четем за Меган, Хоуп и Софи, се наслаждаваме на вълшебната атмосфера и невероятните кътчета на зимна Прага. Повече за “Една година и един ден” разказвам в блога.

“Всичко започна на Коледа” – Джени Хейл

Книгите на Джени Хейл определено носят коледния дух. “Всичко започна на Коледа” е написан в характерния за авторката приятен стил, с отношение към всеки детайл, който може да пресъздаде най-уютната и красива празнична атмосфера. В основата на романа отново е любовна история, така че почитателите на романтичния жанр няма да останат разочаровани. Още за Холи и Джоузеф споделям в кратко ревю в блога.

“Истории от 90-те” – съставител Невена Дишлиева-Кръстева

“Истории от 90-те” – сборник с разкази, пъстри и разнолики като времето, за което разказват. Някои от авторите в книгата са подходили с ирония към 90-те, други не са скрили разочарованието си, трети са се постарали да запомнят хубавите моменти, затова се обръщат с носталгия назад. Едно обаче е сигурно – 90-те е десетилетие, което предизвиква бурни емоции и не можеш да останеш безразличен към него. Препоръчвам “Истории от 90-те” на всеки, независимо дали е връстник на 90-те, дали е бил активен участник в промените, които са съпътствали този период, или отдавна е оставил тези години зад гърба си.

“Утре” – Радостина А. Ангелова и Александър Станков

“Утре” е една от най-топлите, сърдечни и откровени истории, които съм чела на последък. Написан с вълшебния почерк на Радостина А. Ангелова, но този път съвместно с талантливия и също толкова изразителен стил на нейния син Александър Станков, “Утре” е роман в сегашно време за всичко, което искаме да постигнем в бъдеще. Освен че четем гледните точки на майка и син, в книгата откриваме също 8 коледни истории, които дават поглед върху живота и възгледите на младите хора, а също и 12 описания на кафе напитки, които могат да ви правят компания, когато взимате решения за вашето утре. Повече за романа може да прочетете в блога.

“Неразбрана” – Девни Пери

“Неразбрана”от Девни Пери е четвъртият и финален роман от поредицата за Ларк Коув. Чудесен завършек, ако питате мен, защото дава поглед върху живота и трансформацията на една героиня, която в началото бе представена като отрицателен персонаж. За борбата с предразсъдъците и необходимостта да откриеш това, което те прави щастлив и ти дава стимул да се развиваш и да си по-добър – това са част от темите, които откриваме в “Неразбрана”. Още за книгата може да прочетете в краткото ревю в блога.

“Нулева година” – Цветина Цолова

“Нулева година” от Цветина Цолова е оригинален и доста любопитен поглед върху различни теми – за живота, смъртта, за щастието и вслушването във вътрешния ни глас. На пръв прочит “Нулева година” звучи абсурдно, хаотично и напълно фантастично и точно това й е най-хубавото – в нея авторката е дала воля на фантазиите си и така помага и на читателите да отворят съзнанието си и да развихрят въображението си. Тези дни ще прочетете и подробното ревю в блога.

В момента завършвам “10 минути и 38 секунди в този странен свят” от Елиф Шафак. Може да очаквате ревюта и на “Музика на сърцето” от Ейми Хармън, “Тайните, които не разкрихме” от Лара Прескот и “Приключение в Долната земя. Коледари срещу хали” от Елена Павлова.

Leave a Comment


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.