Разопаковане на кутия “Playray”

by Хриси

Много харесвам месечните кутии и обичам да експериментирам с нови. Елементът на изненадата, въодушевлението, когато надникваш вътре за пръв път, щастието, когато намериш своето малко съкровище вътре – истинско удоволствие! А сега представете си, ако видите всичко това, отразено в любознателните детски очи. Кутия “Playray” е предназначена именно за най-малките и днес ще ви споделя всичко, което харесах в нея – като родител и като потребител.

Какво представлява “Playray” кутия?

Не бях чувала за “Playray” кутия, затова подходих с голямо любопитство към нея. Идеята да поднесеш на децата забавление и едновременно с това да го учиш на отношение и любов към природата определено ми допадна. Нейните създатели, които също са родители, са обърнали внимание на всеки детайл и са превърнали кутията както в оригинален начин да изнесеш урок по природознание, така и в отлична възможност да насърчаваш детското въображение и да подхранваш любопитството на малките откриватели. В кутията има книжка с приказка (в моя случай за Луната и звездичките), цветни таблички с характерни за есента и зимата природни елементи, комплект за изработване на “приказна горска полянка” от естествени материали с включени дървени животни и “тревичка” от вълна. Вътре намерих също и всичко необходимо за едно дете, за да си отгледа само растение – семена, торфена саксия, лейка.

За кого е предназначена кутия “Playray”?

Не мога да се огранича до една конкретна възраст, но бих казала деца между 3 и 5 години, въпреки че в сайта пише до 7. Не бих препоръчала за по-малки, най-вече защото има дребни елементи, а и комплектът за отглеждане на растение изисква повече концентрация и внимание. За по-големите пък (6-7г.) приказката и табличките могат да им се сторят по-скучни.

Какво ми хареса в “Playray” кутията?

Първо, искам да поздравя нейните създатели. “Playray” е кутия, която личи, че е създадена с много любов, отношение и грижа към всеки детайл. Когато човек влага толкова от себе си, няма как отсреща да не бъде оценен подобаващо! Няколко неща ми харесаха в “Playray” кутията:

  • Учи на отношение към природата – темата е изключително актуална и вярвам, че няма как да се преборим с глобални екологични проблеми, ако не започнем от най-базовото ниво. Важно е от малки да учим децата да обичат природата, да я пазят и да се грижат за нея. Обръщам внимание, че съдържанието на кутията беше опаковано в мека вълна вместо с пластмаса – така се избягва употребата на пластмаса, а и детето получава още един “материал”, с който да сътвори нещо интересно.
  • Има образователна функция – реално “Playray” изнася открит урок по природознание, като включва информация за сезоните, горските обитатели, за даровете на природата.
  • Част от заниманията насърчават развиването на фината моторика и отключват сетивата. Вкъщи най-интересна беше вълната – в крайна сметка колко деца в градска среда могат да се докоснат до нейната мека текстура и да я оценят?
  • Още един начин да прекараш време с децата – сега, когато времето не предразполага особено към разходки, си стоим повече вкъщи и идва момент, когато всички играчки и книжки омръзват, затова се изисква по-оригинален подход към игрите. Да задържиш детското внимание не е чак толкова лесна задача, но кутията включва разнообразни активности, така че дава повече възможности да ангажираш малкия помощник вкъщи.

Имам две препоръки за бъдещи кутии. Първо, мисля, че ще е интересно за децата да се включи и глината като материал – така ще могат да оформят с двете си ръце свое собствено творение. Второ, някои от играчките са изключително оригинални, особено животните – може би да се вмъкне един лист с инструкции как детето (с помощта на родител) да си изработи подобна.

“Playray” кутията може да се поръча от сайта playraybox.com, като цената в момента е 29,90.

Кутията ми беше любезно предоставена от нейните създатели, за което сърдечно им благодаря. Държа да отбележа обаче, че мнението ми остава неповлияно и обективно – отразяването е моя инициатива, защото наистина мисля, че продуктът им е оригинален и интересен.

Leave a Comment


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.