“Американски принцеси” – Катрин Макгий

by Хриси

Борба за власт или битка за голямата любов – това е дилемата, пред която са изправени четирите героини в романа “Американски принцеси” от Катрин Макгий. История за цената на известността, тежестта на короната и поввеждащите предразсъдъци, с които американските принцеси се сблъскват.

“Американски принцеси”:

  • Автор: Катрин Макгий
  • Жанр: YA, тийн, романтика
  • Страници: 416
  • Година на издаване: 2019
  • Гледни точки: 4
  • Издателство: Егмонт

Представете си, че историята на Америка се бе развила по различен начин и днес имахме в нейно лице монархия – с кралско семейство, което всички обичат и което вълнува обикновените хора. Беатрис трябва да наследи короната, затова целият й живот е подчинен на уроците по етикет, дипломация и обществени науки. Тя е бъдещата кралица и като такава трябва да приеме, че сърцето, бъдещето и мечтите й принадлежат на народа й. Само че ако Беатрис има властта да заповядва на останалите, то любовта не се подчинява на законите на монархията, защото следва свои собствени.

Нина цял живот е била край кралското семейство, но никога не се е блазнила от богатството и възможностите им, защото за нея изкушението си има име и кара кожата й да настръхва всеки път, когато е около нея. За щастие принцът отвръща на чувствата на Нина, но нима е възможно връзката им да остане недокосната и необременена от вниманието и славата, които съпътстват кралското семейство, и дали тя е готова да плати цената? 

Саманта отлично знае какво е да не взимат желанията й под внимание. Като сестра на бъдещата кралица тя е свикнала да живее в сянката й, но това не означава, че трябва да го прави разумно, сдържано и смирено. Саманта умее да привлича погледите, и то не само заради удивителната си красота, а защото е огън момиче, което успява да запали пожар в сърцето на единствения мъж, който не може да има. 

Дафне цял живот се е подготвяла да стане част от кралското семейство – безупречна до последния детайл, тя трябва да е перфектната кандидат-съпруга на принца. Само че плановете й рухват, когато той слага край на връзката им. За Дафне обаче поражението не същестува и дори да е изгубила битката, войната за нея не е приключила. Но й става все по-трудно да се концентрира върху крайната цел, когато едно обикновено момче непрекъснато я разсейва и я гледа така, сякаш вижда отвъд маската, зад която тя толкова време вече се крие.

Ако името Катрин Макгий ви звучи познато, то това не е случайно. Авторката е позната с трилогията си “Хилядният етаж”, която също дава поглед върху илюзорния свят на богатите, само че в бъдещ план. Този път обаче е решила да пренареди събитията от миналото, така че да превърне Америка в монархия и да повери властта в ръцете на кралското семейство. Историята беше приятна, разтоварваща и достатъчно интересна, за да мога убедено да кажа, че очаквам продължението й. Ето още какво ми направи впечатление в “Американски принцеси”:

Leave a Comment


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.