“Любов и други думи” – Кристина Лорен

by Хриси

Когато миналата година “Любов и други думи” дебютира в книжния свят, се превърна в едно от най-препоръчваните заглавия за любителите на романтична литература. Затова след като я забелязах в издателския план на Егмонт, реших, че ще е от книгите, които няма да пропускам. История за любовта към думите и любовта, която изразяваме с правилните думи!

“Любов и други думи”:

  • Автор: Кристина Лорен
  • Жанр: Романтика
  • Страници: 240
  • Година на издаване: 2019
  • Гледни точки: 1
  • Издателство: Егмонт

Преди единайсет години след боледуване Мейси Соренсен губи майка си. Само на тринайсет, тя не може да си представи какъв ще бъде животът й без най-важния й човек в него и макар да знае, че може да разчита на баща си, вижда, че той също е с разбито сърце и все повече се затваря в черупката си. Покрай бележките с напътствия, които майка й им е оставила, двамата постепенно си стъпват на краката и купуват вила, където да прекарват почивните дни и ваканциите и където да се почувстват отново щастливи, без да търсят призрака й из стаите.

В съседство на къщата им е тази на семейство Петропулос, където винаги е шумно и ухае на вкусна, домашно приготвена храна. За да избяга от хаоса, Елиът се крие да чете в дрешника в дома на съседите, който от години е необитаем. Запознанството между Елиът и Мейси ги хваща неподготвени, но любовта им към литературата ги свързва и те бързо си стават близки. Въпреки че се виждат само през няколко седмици, все пак успяват да изградят силно приятелство и говорят откровено на всякакви теми, независимо колко лични и неудобни могат да са те. Елиът и Мейси порастват, а приятелските чувства постепенно се превръщат в любов. Макар да поддържат връзка от разстояние, на пръв поглед изглежда нищо не е способно да помрачи тяхното бъдеще. Но една съдбовна нощ всичко се променя и Мейси никога повече не се връща във вилата. 

Единайсет години по-късно Елиът й Мейси се срещат случайно в едно кафене – той е станал писател, а тя работи в педиатричното отделение на болницата. Той никога не я е забравил и е готов да зареже всичко на мига, за да бъде отново с нея. Тя обаче е сгодена и се страхува, че присъствието му в живота й ще разруши и без това крехкото и привидно спокойствие, на което тя се радва. Само че любовта не пита и скоро двамата разбират, че е време да поговорят за онази нощ, която е отворила бездната помежду им – само тогава могат да продължат с живота си.

Бях се откъснала за известно време от романите на Кристина Лорен, но напоследък все по-уверено се завръщам към техните истории, а причината е, че всяка следваща, която прочитам, ме оставя с доста приятно впечатление. “Любов и други думи” е роман за приятелството и любовта, за семейството и близките, за загубата на близък човек, която оставя толкова голяма рана в сърцето, че години по-късно болката още се усеща. Семпла, но много емоционална история, в нея една двойка получава втори шанс и този път е решена да не го пропилява.

С теб съм себе си повече, отколкото с когото и да е друг на света.”

Leave a Comment


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.