Избрани книги за септември 2019

by Хриси

Септември – любим месец! Става ми още по-мил, като видя кои заглавия ще дебютират през следващите седмици. Споделям избраните книги за септември 2019.

“Софийски магьосници 3: Вещиците от Витоша” – Мартин Колев

Може би това е книгата, за която най-много се вълнувам. Прочетох първите две части на “Софийски магьосници” на един дъх и стилът на Мартин Колев веднага ми допадна. Харесва ми идеята да се вплете българският фолклор в сюжет на фентъзи книга, където властва магията. А най-забавното е, че действието се развива по познати места в България и ми е изключително лесно да повярвам, че разказаното е истина. “Софийски магьосници 3: Вещиците на Витоша” от Мартин Колев на издателство Сиела излиза на 16-ти септември.

“Детето – орхидея или глухарче” – д-р Томас Бойс

Като родител няма как да не обърна внимание на книгата на д-р Томас Бойс “Детето – орхидея или глухарче”. В нея професорът по педиатрия и психотерапия разказва за двата типа деца – едните, които постигат успехи и се адаптират според ситуацията, и другите, които се нуждаят от подкрепа и грижи, за да излязат от сянката на срамежливостта и да покажат потенциала си. Как да помогнем на детето да се развива и да свикне със заобикалящия го свят са въпроси, които са разглеждани именно в тази книга. “Детето – орхидея или глухарче” от д-р Томас Бойс на издателство Софтпрес излиза на 9-ти септември.

“Художничката” – Мари Бенсон

Знаете, че много харесвам книгите от колекция “Музи” на издателство Емас, защото ме пренасят в друго време и винаги ме срещат с интересни и вдъхновяващи жени, които са оставили своя отпечатък по един или друг начин в историята. “Художничката” ни запознава с Габриеле Мюнтер, Ела, която става муза на художника Василий Кандински и се влюбва в него. Твърде късно разбира, че той е женен, а любовта им е плод на една лъжа. Книгата се очаква да излезе до броени дни по книжарниците.

И като споменах издателство Емас, напомням, че този месец почитателите на книгите Ю Несбьо ще могат да прочетат най-новата книга за инспектор Хари Хуле – “Нож”.

“Крадец на целувки” – Л.Дж. Шен

Прочетох “Крадецът на целувки” от Л.Дж.Шен малко след като излезе през януари, защото наистина се вдигна много шум около нея. История за границата между любовта и омразата, за невъзможността да диктуваш на сърцето си кога да обича, малко мрачна, много страстна и драматична. От издателство Сиела споделиха, че книгата трябва да излезе през септември, аз обмислям да направя едно кратко ревю.

“Съдбовен път” – Кристин Хана

Не съм чела всички романи от Кристин Хана, но това, което имам в колекцията ми, определено ми пасва като сюжет и стил. Историите, които авторката разказва са увлекателни, емоционални, въздействащи. Радвам се, че издателство Ибис са избрали ново заглавие от нея – “Съдбовен път” разказва за едно семейство, което приветства в дома си момиче, което не познава стабилната и любяща семейна среда. Заражда се приятелство, което прераства в любов, но когато по-късно семейството преживява ужасна трагедия, всичко рухва. Години по-късно момичето се е превърнало в силна жена, която е готова да се бори за справедливост и за собственото си щастие. “Съдбовен път” от Кристин Хана на издателство Ибис се очаква през септември.

“American Royals” – Катрин Макгий

Oще не съм прочела “Хилядният етаж” от Катрин Макгий, въпреки че ми е на рафта с чакащи, обаче “American Royals” няма как да я пропусна. Историята ми звучи като комбинация между “Клюкарката” и книгите на Кийра Кас, което абсолютно ме удовлетворява. Нещо повече – въодушевена съм да прочета историята, защото отдавна не съм попадала на такъв тип сюжет. Fun Fact – Катрин Макгий отвреме на време ми харесва снимките в Instagram и преди първия й лайк, аз не знаех, че е автор на доста популярни заглавия. Иначе “American Royals” трябва да излезе през септември като част от семейството на издателство Егмонт.

Този път списъкът ми е кратък, но това е, защото пазя някои заглавия за публикацията с предстоящи книги, които очаквам до края на годината. 

Leave a Comment


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.