“Лятната къща” – Джени Хейл

by Хриси

Джени Хейл е автор, който по традиция чета предколедно, но този път реших да хвърля поглед и на един от летните й романи. “Лятната къща” ме накара да мечтая за почивка и морски бриз – добре, че отпуската наближава.

“Лятната къща”:

  • Автор: Джени Хейл
  • Жанр: Романтика
  • Страници: 272
  • Година на издаване: 2019
  • Гледни точки: 1
  • Издателство: Хермес

Кали и най-добрата й приятелка Оливия от години са хвърлили око на красивата къща на плажа, разположена до тази на бабата на Оливия – Гладис. Затова, когато възрастната жена им се обажда, за да им съобщи, че имотът официално е на пазара, двете не губят повече време и най-после ще сбъднат мечтата си – да я превърнат в най-уютната къща за гости в района. Освен всичките си спестявания, Кали и Оливия трябва да инвестират много време и труд, тъй като имотът се нуждае от сериозен ремонт.

Имайки предвид проекта, с който са се захванали, и факта, че Кали вече се е парила в любовта, и дума не може да става за срещи и нова тръпка. Но съдбата има други планове за Кали, като я среща с чаровния Люк Съливан. Той е богат, красив и доста популярен в района, особено сред жените – още една причина Кали да стои далеч от него. Само че колкото повече разговаря с Люк, толкова по-неправдоподобно звучат всички неща, които са изписани по вестниците за него и семейството му. Може би един летен романс е точно това, от което и двамата имат нужда?

Докато проследяваме развитието на тяхната връзка, сме заинтригувани и от стария дневник и кутията със спомени, която Кали и Оливия намират в къщата. Любопитството на Кали и трогателните думи на Алис убеждават новите собственички, че не трябва да обръщат гръб на находката си. Кали тръгва по следите, останали от едно разбито семейство, но истините, които ще открие в края, са способни на променят живота на най-скъпия й човек.

За пореден път се убеждавам, че книгите на Джени Хейл действат като терапия – отвличат вниманието от ежедневния пейзаж, от рутината и грижите, помагат ти да се отпуснеш и да забавиш темпото, докато се наслаждаваш на увлекателна и приятна романтична история. А ето и нещата, които ми харесаха в романа:

Leave a Comment


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.