Избрани книги за август 2019

by Хриси

Август е отпускарски месец, но това не означава, че липсват новия заглавия в него. Въпреки купчинката ми с книги, които чакат да бъдат прочетени, не можех да не допълня списъка с избраните книги за август 2019.

„Без резервации“ – Алис Стейнбах

„Без резервации“ от Алис Стейнбах излезе през втората половина на юли, затова използвам да ви споделя за нея тук. Планирам да я чета, тъй като виждам, че историята е за американска журналистка, носителка на наградата Пулицър, която избира да промени живота си, като предприеме едно необикновено пътуване. В книгата се разказва за някои от най-красивите кътчета от света, за срещи с нови култури и емоции от запознанствата с интересни хора. „Без резервации“ от Алис Стейнбах на издателство Вакон е вече по книжарниците.

„Парфюмеристката от Монако“ – Хейзъл Гейнър и Хедър Уеб

Само като погледна корицата на „Парфюмеристката от Монако“ и долавям аромата на интересна книга. Онова специфично ухание, което те приканва да я вземеш със себе си вкъщи и което така те омагьосва, че четеш, докато не я завършиш. „Парфюмеристката от Монако“ е романтична история за срещата между Софи и Джеймс, които съдбата среща покрай пристигането на Грейс Кели в Монако. Той е фотографът, който има задачата да отрази сватбата между актрисата и принц Рение, а тя е жената, която ще създаде специален аромат за сватбения ден на Грейс. Но има нещо много по-голямо, което ги свързва. „Парфюмериската от Монако“ от Хейзъл Гейнър и Хедър Уеб от издателство Кръгозор трябва да излезе на 6-ти август.

„Момичето, което някога познаваше“ – Трейси Гравис Грейс

„Момичето, което някога познаваше“ от Трейси Гравис Грейс е книгата, която чета в момента, тъй като преди време си я бях взела на английски, а сега забелязах, че ще се появи и на български от издателство Изток-Запад. За момента върви прекрасно и я намирам за изключително интересна – разказва за една чудата героиня, която малко ми напомня на Елинор Олифант. Аника Роуз е интроверт и прави нещата по свой начин. Преди години е срещнала голямата си любов – Джонатан, но неочаквани събития ги разделят и всеки поема по своя път. Десет години по-късно Аника и Джонатан се срещат отново – чувствата са още там, но дали не са изпуснали момента? „Момичето, което някога познаваше“ от Трейси Гравис Грейс излиза на 8-ми август, очаквайте ревю от мен.

„Дива роза“ – Сюзън Елизабет Филипс

Отдавна не съм чела книга от Сюзън Елизабет Филипс, така че с радост приветствам новината за предстоящото заглавие.. „Дива роза“ е любовна история, която ни връща във времето след края на Гражданската война между Севера и Юга. Млада жена пристига в Ню Йорк, преобразена като мъж, за да убие своя най-голям враг и така да си върне плантацията, където е израснала – нейният дом, който толкова обича. Барън Кейн е герой от войната и е бил свидетел на много неща, но фактът, че момчето, което работи като помощник-коняр в имението му, се оказва красива и дръзка жена, определено го шокира. Границата между любовта и омразата е тънка – дали ще я прекрачат? „Дива роза“ от Сюзън Елизабет Филипс на издателство Ибис излиза по книжарниците от 6-ти август.

„Монток“ – Никъла Харисън

„Монток“ от Никъла Харисън определено успява да привлече вниманието ми. Действието в романа се развива през 1938г., а главната героиня е съпруга, която усеща, че бракът й се руши. Мечтата й да стане майка така и не успява да се реализира, съпругът й се дистанцира все повече от нея, а мястото, на което трябва да прекара три дълги месеца, е голямо имение, пълно с жени, с които тя не намира общ език. Тогава среща мъж, който ще промени напълно възгледите й за живота и за нея самата, но дали двамата имат някакво бъдеще? „Монток“ от Никъла Харисън на издателство Егмонт излиза на 10-ти август.

„Италианско лято“ – Сю Муркрофт

Любов, романтика, Италия и един куп семейни тайни – сюжетът на „Италианско лято“ от Сю Муркрофт определено звучи интригуващо, така че книгата задължително попада в списъка с чаканите за месец август. От издателство Сиела бяха предупредили, че това ще е едно от заглавията ми за лятото, а наскоро споделиха във Фейсбук страницата им, че книгата се очертава да излезе този месец. Тъкмо дотогава ще прочета и „Само за ваканцията“ (на същата авторка, но на издателство Хермес).

„Things You Save in a Fire“ – Katherine Center

„How to Walk Away“ от Katherine Center е една от най-вдъхновяващите истории, които съм чела, много любима моя книга, затова вече месеци наред  тръпна в очакване да излезе новият й роман – „Things You Save in a Fire“. Историята е за Каси – една от малкото жени пожарникари в Тексас, която се мести в Бостън. Колегите й гледат скептично на нея с изключение на един и именно той я притеснява най-много – защото Каси няма време за любов и връзки и не би рискувала работата си заради един кратък романс. Историите от Katherine Center първоначално дават вид на леки и разтоварващи, но в последствие откриваш, че са много по-дълбокомислени и сложни. Да видим дали и тук ще е така. Книгата излиза на английски на 13-ти август.

„Say You Still Love Me“ – К. А. Тъкър

К.А. Тъкър ме дразни с корицата на новия си роман от месеци! Любовна история, на която вече голяма част от американските и канадските блогъри дадоха по 4-5 звезди. За мое щастие чакането приключи и през август книгата излиза на английски, а аз трябва да я получа на електронния четец на 6-ти август. „Say You Still Love Me“ разказва за Пайпър, която е бизнесдама – в очите на другите е дъщеря на богаташ, която си живее живота, но всъщност тя ежедневно трябва да се доказва в свят, който е предопределен за мъжете. С годините натрупан опит Пайпър се е превърнала в силна и упорита жена, затова когато среща отново Кайл – първата й любов, тя е решена, че този път ще го накара да си признае чувствата му към нея. Обещавам да ви държа в течение.

„The Last Post“ – Renee Carlino

Rene Carlino умее да разказва доста необичайни истории – романтични, но различни от стандарните сюжети, които сме свикнали да четем в този жанр. „The Last Post“ е новият й роман, който излиза на английски на 20-ти август, и донякъде ми напомня на „P.S. „Обичам те““ . Главната героиня внезапно губи съпруга си и от скръб започва да поства на Фейсбук страницата му спомени от съвместните им приключения. Мика е архитект, който вижда постовете на Лея и е решен да й докаже, че животът й все още има смисъл, затова започва да й оставя анонимни писма и подаръци, които да й помогнат да пребори депресията. Как ще се развие точно връзката между двамата, ще ви разкажа като прочета книгата.

Leave a Comment