Media365 – новото място за автори и читатели

by Хриси

Преди време ви бях споменала, че съм си направила профил в една нова онлайн платформа, която свързва читатели и автори и която дава възможност да четем и да разказваме за интересни книги. Media365 вече е на разположение на всички книгохолици, а аз бях сред първите, които я тестваха.

3 неща, които харесвам в Media365:

Четеш безплатно

Един от основните проблеми на книгохолиците е липсата на достатъчно голям бюджет, който да покрие читателските им нужди. Затова те постоянно издирват начини за засищане на читателския им глад, без да страда портфейлът им. В Media365 можеш да четеш книги безплатно. Библиотеката им все още се разширява, така че всеки ден се появяват нови заглавия. Хубавото е, че ако изберете книга на непознат и независим автор, прочитът ви му носи приходи, което се приема не само като финансова, но и като морална подкрепа, насърчавайки го да продължава да твори.

Възможност да публикуваш

Въпреки че напоследък много се коментира как едва ли не всеки може да стане писател и да издаде книга, истината е, че това не е точно така. Пред един автор, който е подготвил дебютния си роман, има много стъпала, които трябва да изкачи, докато някое издателство го подкрепи и приеме в семейството си. За други пък е въпрос на независимост и лична позиция. Ако на Запад self-published системата е вече утвърдена и успешна (припомням, че “След” на Анна Тод се появява за пръв път именно в Wattpad), у нас много хора не са запознати с този принцип на работа.

Media365 предлага поле за изява на всички, които искат да пишат, имат какво да кажат, но по една или друга причина книгата им не е издадена. Онлайн платформата е възможност да публикуват своя труд, без да се притесняват, че ще бъде откраднат, и на базата на това колко пъти е преглеждан от читателите на сайта, да печелят пари и може би дори да привлекат вниманието на някое издателство.

Разказваш за интересни книги

Това е една от функциите на Media365, която лично тествах. Обичам да говоря за книги, които са ми станали интересни и които намирам за необикновени. В блога си налагам някаква цензура, за да не включвам спойлери в ревюто, но тук имам свободата да разкажа подробно за сюжета на някоя книга. Аз съм от типа читатели, които винаги проверяват края на историята, така че такъв тип публикации са ми особено полезни (никак не обичам книги с отворен финал) и бих се радвала, ако Media365 ме срещне с други читатели, които имат същия синдром като мен. Освен това, ако имате колебания относно даден роман и се чудите дали е подходящ за вас, кратката версия, която е нещо като преразказ, определено би улеснила дилемата ви. В профила вече имам 6 публикации, с които се надявам да ви убедя да прочетете някоя от книгите:

И за финал да спомена, че следващата ви книга може да е на разстояние един клик от вашия телефон. Media365 е мобилно приложение, което ви подарява свободата да си четете, докато пътувате в градския транспорт или чакате приятел на кафе. Не се нуждаете от допълнителни устройства, нито от диплома за IT специалист, за да го ползвате, защото всичко е достъпно и удобно направено, така че дори индианец като мен да може да се справи.

2 comments

Елена 13.07.2019 - 18:23

Здравейте,инсталирах апа на телефона си,но разглеждайки го останах с впечатлението че не се чете самата книга а кратък преразказ на нея или греша?

Reply
Хриси 13.07.2019 - 18:45

Здравейте! В приложението има както цели книги, така и кратки версии – зависи от книгата, която гледате. Линковете, които аз бях сложила, са към кратки версии на книги, които съм прочела и за които искам да разкажа. В описанието на конкретното заглавие е отбелязано от какъв тип е. Има си обаче и качени цели книги, които може да си четете 🙂

Reply

Leave a Comment


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.