Избрани книги за юли 2019

by Хриси

Лятото е в разгара си и какво по-подходящо време от това, за да се излегнеш под някоя сянка на плажа или под някое дърво в планината и да почетеш интересна книга. А любопитни заглавия очевидно не липсват, така че без излишни многословия директно ви представям избраните книги за юли 2019:

“Не брой целувките за сбогом” – Анес Мартен-Люган

Миналата година прочетох първия си роман от Анес Мартен-Люган и много ми допадна стила й, затова с радост приветствах новината за новата й книга на български. “Не брой целувките за сбогом” ни среща с Рейн – жена, чийто живот изглежда перфектен, но само тя знае, че се основава на лъжа, която може да изплува от миналото и да разруши постигнатото. Изправена пред последиците от решенията си, Рейн трябва да се научи да преодолее страховете си и да обича отново. “Не брой целувките за сбогом” от Анес Мартен-Люган на издателство Ера излиза на 2-ри юли.

“Господинът” – Е.Л. Джеймс

Когато преди време Е.Л. Джеймс беше обявила някои от датите за премиерата на новата й книга в Европа, не забелязах България да присъства, но явно издателство Бард са искали да изненадат приятно читателите си за лятото. “Господинът” официално може да бъде намерен по книжарниците. Новият роман на авторката е по-различен от 50-те нюанса като стил на писане и като сюжет. Разказва за богат наследник на аристократична фамилия със синя кръв, който се влюбва в своята прислужница – имигрантка от Албания. Ревюто на книгата е качено в блога.

“Хаштаг” – Ремигиуш Мруз

От автора на “Никога не я откриха”, Ремигиуш Мруз, има нов трилър този месец – “Хаштаг”. Теса е студентка, която се бори със собствените си страхове и напуска къщата си само в краен случай. Когато неочаквано получава пратка с нейното име върху нея, тя се поддава на любопитството и я отваря – вътре намира снимка на отдавна изчезнало момиче и надпис с хаштаг, а социалните мрежи започват да се пълнят със снимки на сгради, места или цитати със същия хаштаг. Шокиращото е, че тези хора са безследно изчезнали от години…Заедно със съпруга си, Теса се опитва да разплете мистерията, в която е попаднала, но междувременно се заплита в тайните от собственото й минало и хаоса на настоящето. “Хаштаг” от Ремигиуш Мруз от издателство Ера може да бъде намерен по книжарниците.

“Нито капка вода” – Минди Макгинис

Отдавна не съм чела антиутопия, но “Нито капка вода” ми привлече вниманието. Разказва за свят, в който вода е на изчерпване и се е превърнала в най-голямата ценност. Главната героиня Лин остава да живее сама в къщата насред дивата природа, след като майка й умира. Лин е научена да се грижи сама за себе си, но когато среща добронамерен възрастен мъж избира да обърне гръб на самотата и да му се довери. Двамата откриват изоставена колиба, в която живее младеж на име Илай, неговата племенница и бременната й майка. Между Лин и Илай прехвърчат искри, но идилията им е внезапно прекратена, когато в живота им настъпва шокиращ обрат. “Нито капка вода” от Минди Макгинис на издателство Прозорец може да бъде намерена по книжарниците.

“Книжарничката на брега” – Джени Колган

Не може да излезе книга за книжарничка и аз да я подмина. Романът на Джени Колган ни среща със Зоуи и нейния син Хари, които се местят от шумния и скъп Лондон в голямо имение на брега на популярното езеро Лох Нес. Там Зоуи трябва да се грижи за трите деца на овдовелия им баща – задача, която се оказва доста по-трудна от очакваното. С помощта на собственичката на местната книжарница Зоуи успява някак да закрепи положението и да помогне на това нещастно семейство, но дали ще успее да убеди работодателя си, че все още не е късно да бъде щастлив и да започне отначало? “Книжарничката на брега” от Джени Колган на издателство Сиела се очаква този месец.

“Жената в бялото кимоно” – Ана Джонс

“Жената в бялото кимоно” отАна Джонс е роман, вдъхновен от реални исторически събития. Той ни връща в Япония през 1957 г. , когато 17-годишната Наоко Накамура извършва непростимо предателство, като отказва уговорения брак с наследника на богата фамилия. Тя жертва всичко в името на любовта си към млад американски войник, който отвръща на чувствата й. Само че двамата трябва да се справят не само с вековните японски традиции, но и с враждебно настроената американска администрация, която гледа подозрително на японците след края на войната. Когато Наоко разбира, че очаква дете, семейството й се отрича от нея, а за нещастие любимият ѝ трябва да замине на опасна мисия и тя остава сама. Заедно с други момичета, белязани от греха, Наоко ще поведе борба за живота на децата, които японската нация не желае. “Жената в бялото кимоно” от Ана Джонс на издателство Сиела вече може да бъде намерена по книжарниците.

“Лятната къща” – Джени Хейл

Чела съм коледните романи на Джени Хейл и имам добро впечатление за книгите й, затова мисля да видя каква лятна история е подготвила. Кали и Оливия са най-добри приятелки и решават да сбъднат мечтата си и да си купят вилата на плажа, по която въздишат от малки. Успяват да превърнат старата постройка в красива къща за гости. Погълната от новия си проект, Кали няма време за любов, но дори тя трудно може да устои на очарователната усмивка на Люк – местния красавец, за когото се носят различни слухове. Точно когато животът на Кали тръгва да се подрежда, двете с Оливия намират дневник, пълен с тайни, способни да нанесат сериозни последици. Дали връзката между Люк и Кали няма да е сред пострадалите? “Лятната къща” от Джени Хейл на издателство Хермес излиза на 23-ти юли.

“5-секундното правило” – Мел Робинс

Ако търсите книга, която да ви мотивира и да ви помогне да загърбите старите и вредни навици, то “5-секундното правило” от Мел Робинс се очертава като най-добрият кандидат. Авторката обяснява как работи 5-секундното правило и как с негова помощ ще успеем да загърбим страховете си и да се справим със съмненията. Вместо да се концентрираме върху негативното в живота, тя ни насърчава да се гмурнем в дълбокото, като направим крачката, на която все не можем да се решим. “5-секундното правило” от Мел Робинс на издателство Софтпрес излиза през юли.

“Малката пекарна в Бруклин” – Джули Каплин

Помните ли онова усещане за уют и хюга настроение, за което се говореше в “Малкото кафене в Копенхаген”? Е, време е да се насладим на нов роман от Джули Каплин. “Малката пекарна в Бруклин” ни среща отново със София – кулинарната журналистка, с която Кейт от предишната книга се сприятели. След тежка раздяла София се възползва от предложението за командировка и заминава за Щатите. Под апартамента, в който живее, се намира симпатична пекарна, от която се носи ароматът от апетитни кексчета. София е готова да започне живота си начисто – това включва да бъде по-решителна и да поема рискове. Готова ли е обаче отново да поеме риск в любовта? “Малката пекарна в Бруклин” от Джули Каплин на издателство Софтпрес се очаква в края на този или началото на следващия месец.

Всъщност това са част от книгите, които предстоят да излязат през юли. Не бива да пропускаме също новия роман на Ю Несбьо – “Спасителя”, който ще срещне читателите отново с инспектор Хали Хуле. Трилър са приготвили и от издателство Ибис  – доста съм слушала за “Тъмна материя” от Блейк Крауч и сериозно се замислям дали да не изляза от зоната си на комфорт и да я тествам. Съдейки по издателския план на Егмонт, юли може да очакваме и третата книга от поредицата Ларк Коув на Девни Пери (само да вмъкна, че тя ми е любима от четирите). От издателство Сиела са обявили също, че ще издават “Перфектната двойка” от Елин Хилдебранд и “Италианско лято” от Сю Муркрофт. 

Използвам възможността да споделя, че в края на юли Hrisilandia става на цели 2 годинки, така че може да очаквате игри с награди.

Leave a Comment


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.