Какво прочетох през март 2019

by Хриси

Март месец беше голямо предизивикателство за мен – емоционални промени, много задачи и един ларингит ме спираха да бъда по-редовна в блога. Е, поне не успяха да ми попречат на четенето, защото именно с книги се разсейвах, когато усещах, че всичко ми идва в повече. Споделям какво прочетох този март.

“The Proposal” – Jasmine Guillory

“The Proposal” от Jasmine Guillory е избирана два пъти за книга за месеца от литературни клубове, които следя, затова реших, че е време да погледна за какво става въпрос. Приятна, забавна история в романтичния жанр, със симпатични герои и позитивно настроение. С нея авторката се бори за равноправие – във връзките и в живота, между хората и между половете. Определено бих я препоръчала като четиво за почивка.

“Работилничка за спомени” – Ан Иду-Тиве

Топла, сърдечна книга, която ти връща вярата в доброто, в любовта и в приятелството и в крайна сметка те кара да се усмихнеш – това е “Работилничка за спомени” от Ан Иду-Тиве. Освен това ще ви срещне с интересни персонажи, които разказват любопитни истории, ще ви вдъхнови да хванете химикалката и да напишете нещо свое, също като тях. А междувременно ще се вълнувате за милата главна героиня дали ще намери любовта, или е изпуснала шанса си.

“Завинаги мое момиче” – Хайди Маклоклин

“Завинаги мое момиче” от Хайди Маклоклин беше романтична история за една ученическа любов, на която животът дава втори шанс. Авторката фокусира вниманието върху темата за любовта и мечтите – дали вървят ръка за ръка, дали трябва да се откажеш от едното, ако преследваш другото, дали желанията не се променят с годините, също като нас, когато осъзнаем кои са истински стойностните неща. Приятен стил на писане и липсата на свръхдраматични моменти правят книгата отлична компания за уикенда.

“Off the Air” – L.H. Cosway

L.H.Cosway е от любимите ми авторки на любовни романи главно заради една нейна поредица, покрай която се родиха нови герои и “Off The Air” постави началото на нова серия от книги. Книгата в общи линии ми хареса – разказва за група млади хора, които се занимават с паркур и са станали толкова известни, че снимат телевизионно предаване. Момичето в групата и едно от момчетата са влюбени, но един инцидент ги разделя, но ако разумът им казва да стоят далече един от друг, то сърцето има друго мнение. Добре написана, с хубаво послание (ако кажа какво, ще е голям спойлер), но на моменти главната героиня доста ме дразнеше.

“What the Wind Knows” – Amy Harmon

Понякога големите очаквания към една книга могат да ти развалят удоволствието от четенето. Много се вълнувах за ‘What The Wind Knows” от Amy Harmon – книгата носеше майсторския почерк на авторката, както и умението й да разказва красиви и необичайни любовни истории, но не беше книгата за мен. В основата на сюжета има нещо като пътуване във времето, така че ако харесвате “Друговремец”, то може да опитате и с тази.

“Пречистваща истина” – К.А. Тъкър

Още един завладяващ роман от К.А. Тъкър излезе на български този месец. “Пречистваща истина” разказва историята на Люк, когото срещнахме в “Забравена истина”, и на Клара, която е агент под прикритие. Любовта между двамата е невъзможна, но колкото повече напредва разследването, толкова по-объркана е Клара, защото Люк съвсем не се оказва безскрупулният престъпник, за когото го мислеше.

“Неуверена” – Девни Пери

Прочетох “Неуверена” още през февруари, но исках да ви разкажа за нея, когато излезе на български. Чудесно начало на една поредица, която всички читатели на романтичната литература ще харесат. Сърдечна и емоционална история за неочакваните обрати в живота и за саможертвите, които сме готови да направим в името на семейството и любимите ни хора. Повече за “Неуверена” от Девни Пери може да прочетете в ревюто в блога.

“Единствената жена в стаята” – Мари Бенедикт

Ако харесвате историческия жанр или пък се интересувате от книги, които разказват за силни и впечатляващи женски образи, тогава задължително трябва да прочетете “Единствената жена в стаята” от Мари Бенедикт. Авторката разказва за вдъхновяващата Хеди Ламар, която от съпруга на един от най-жестоките бизнесмени на Австрия във времето преди Втората световна война се превръща в звездата на Холивуд. История за всички жени, които някога са били подценявани заради пола или красотата си.

“Кая” – Анна Палазова

Този месец прочетох два романа от български автори, и двата дебютни – първият беше “Кая” от Анна Палазова. Хареса ми динамиката в него, увлекателният сюжет, интересната главна героиня, както и фактът, че авторката повдига сериозни, глобални въпроси като технологичната революция, правата на животните и отношението на хората към природата и ресурсите й.

“Соленият вкус на вятъра” – Изабел Брум

След като физически не мога да отскоча до Гърция, то поне мога да направя едно въображаемо пътуване до там. “Соленият вкус на вятъра” от Изабел Брум ни отвежда на остров Закинтос, където една млада жена търси истината за провалените отношения между майка й и нейната сестра. История за предателството и прошката, за свободата да бъдеш себе си без преструвки, за любовта и уроците на живота.

“Irresistible” – Melanie Harlow

Прочетох “Irresistible” от Melanie Harlow за почивка между две по-сериозни книги. Любовен роман за самотен татко с три дъщери, който се влюбва в бавачката – сюжетът е пълно клише, знам. Но авторката пише приятно и увлекателно и в крайна сметка книгата си свърши работата – успя да ме разсее от ежедневните грижи.

“Мадмоазел Коко и ароматът на любовта” – Мишел Марли

Независимо дали сте от запалените почитатели на Коко Шанел и четете всичко свързано с нея, или пък сте от тези, които те първа искат да опознаят тази знакова фигура, със сигурност ще харесате “Мадмоазел Коко и ароматът на любовта” от Мишел Марли. Книгата разказва за създаването на емблематичния парфюм Chanel No. 5 – роден от трагичния завършек на една голяма любов, от желанието на Коко Шанел да създаде аромат, който да овековечи връзката й с Бой и да стане любим на модерната жена.

“Блъф” – Георги Стоянов

Още като видях корицата на “Блъф” от Георги Стоянов и нещо в книгата провокира любопитството ми. Дебютен роман за автора, който ни вкарва дълбоко в света на украинската мафия в годините след края на социализма. Свят, в който трябва да си решителен и безскрупулен; в който човешките слабости нямат място. Историята е динамична, различна и интересна – определено мисля, че трябва да й дадете шанс.

“The Last Letter” – Rebecca Yarros

“The Last Letter” от Rebecca Yarros е роман за мазохисти. Не, наистина, не знам защо си го причиних – много тежка книга се оказа. Разказва за една майка, която се бори за живота на своето дете. Добре, че имаше романтичен елемент, който да балансира и да внася лъч надежда в моментите, когато болката наистина идваше в повече. Щях да оставя книгата, ако не беше написана добре, но точно там е проблемът – авторката те прави съпричастен към всичко, което главните герои преживяват, затова просто не можеш да спреш да четеш.

В момента дочитам “Грешно по правилния начин” от Тифани Браунли и “The Huntress” от Kate Quinn.

Leave a Comment


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.