Избрани книги за март 2019

by Хриси

Покрай почивните дни в началото на новия месец малко се забавих с избраните книги за март, но селекцията ми вече е тук. Част от заглавията излязоха в края на февруари, така че вече могат да бъдат намерени по книжарниците, а за останалите трябва да почакаме още съвсем малко.

“Работилничка за спомени” – Ан Иду-Тиве

Съдейки по резюмето на “Работилничка за спомени” от Ан Иду-Тиве, историята ми навява асоциации на тази от “Киноклуб на самотните сърца” от Барнет, която много харесах. Имаме си една 30-годишна, симпатична главна героиня, която решава да организира работилничка за писане в домове за възрастни хора. Покрай работата си се запознава с интересни хора, които имат много какво да разкажат и от които със сигурност ще научи някой друг житейски урок. “Работилничка за спомени” от Ан Иду-Тиве на издателство Кръгозор вече е по книжарниците.

“Баба Марта и месеците” – Слави Ганев

Книга в духа на мартенските празници – „Баба Марта и месеците” от Слави Ганев ме спечели още от пръв поглед. От една страна, ми харесва идеята да се разказват притчи и легенди за годишните времена, за месеците и за чудати създания, използвайки мотиви от българския фолклор. От друга страна, разбрах, че книгата е подходяща и за по-малки читатели, така че ще си я чета с компания. И не на последно място – прекрасните илюстрации на Дамян Дамянов, които правят приказките още по-живи и интересни. “Баба Марта и месеците” от Слави Ганев на издателство Сиела също може да се намери по книжарниците.

“Дванайсет нощи” – Андрю Зюркър, Сиела

Март месец също се нуждае от щипка магия и мисля да я набавя от “Дванайсет нощи” на Андрю Зюркър. Романът е фентъзи и разказва за странностите в живота на главната героиня Кей като например, че никой на работното място на баща й не е чувал за него или че Кей чува и вижда безплътниците Оли и Флип. Кей и сестра й тръгват на пътешествие към непознат свят, където се надяват да открият татко им и където с няколко думи един човешки живот може да бъде напълно изтрит. “Дванайсет нощи” от Андрю Зюркър на издателство Сиела може да бъде намерена по книжарниците.

“Закони на привличането” – Джули Джеймс

Станах голяма почитателка на романите на Джули Джеймс, защото с тях се разтоварвам най-добре. “Закони на привличането” също дава сериозна заявка за интересна, романтична история, в която отново си имаме главни герои, които воюват помежду си. Или поне така изглежда – все пак тънка е границата между любовта и омразата. Джей Ди и Пейтън са абсолютни противоположности и може би точно затова биха си паснали – как обаче ще се развие връзката им, предстои да разбера. “Закони на привличането” от Джули Джеймс на издателство Ибис трябва да излезе през втората половина на март.

“Пречистваща истина” – К.А. Тъкър

Винаги като видя, че ще излиза на български книга от любим мой автор, за мен си е малък празник! Със “Забравена истина” Тъкър вдигна летвата доста високо, но обещава ви, “Пречистваща истина” е не по-малко завладяваща и интересна като сюжет. Единият от героите вече сте срещали – Люк беше приятел на Джеси в предишната книга и сега получава главната роля. Партньор е му е агент Клара Бертели, която работи под прикритие, за да измъкне информация за мафиотските кръгове, в които се е забъркал Люк. Това, което Клара открива обаче, може да я изненада, защото Люк май не отговаря на профила на престъпник. “Пречистваща истина” от К.А. Тъкър на издателство Ибис трябва да излезе на 12-ти март.

“Кая” – Анна Палазова

Не мога да кажа дали “Кая” е моят тип книга, обаче има нещо, което ме тегли към нея и затова мисля да й дам шанс. Това е дебютен роман за авторката и ми харесва, че се е решила да бъде self-published, защото означава, че вярва в историята, която е създала, и в Кая (главната героиня). Защо да не повярвам и аз? Жена, която се бори да спаси света; роман за конспиративни теории, свързани с теми като правата на жените, защитата на животните, ролята на изкуствения интелект – “Кая” от Анна Палазова може да бъде намерена по книжарниците.

“Мадмоазел Коко и ароматът на любовта” – Мишел Марли

Още не съм си прочела последната книга от колекция “Музи” на издателство Емас, но мисля да наваксам през март, особено като знам, че предстои ново заглавие, и то какво – книга за Коко Шанел. Възхищавам се на личността и на твореца в нея и тъй като сме в “женския месец”, мисля, че сега е идеалното време да се отправя на пътешествие назад във времето в нейната компания и да науча повече за създаването на емблематичния аромат – Шанел №5.

“Off the Air” – L.H. Cosway

Първа книга от новата поредица на L.H. Cosway – авторка, която много харесвам и която успява да ме впечатли още с първия неин роман, който прочетох (“Six of Hearts”). Честно казано дори не съм се интересувала много за какво ще става въпрос тук, мисля просто да й се доверя. Знам, че ще е романтика, главните герои ту се събират, ту се разделят, но този път от работата им ги карат да подпишат договор, с който окончателно прекратяват отношенията си. Казват, че забраненият плод е най-сладък… Ще споделя повече за “Off the Air” от L.H.Cosway, когато я прочета, а иначе книгата излиза на 5-ти март.

“My lovely Wife” – Samantha Downing

Не съм вярвала, че ще го кажа, но няма търпение този трилър да излезе! Това е другото заглавие, което даде заявка, че ще е сред топ попаденията на 2019-та след “Останалото е мълчание”, за което вече ви разказах колко ми хареса. Освен това “My Lovely Wife” беше горещо препоръчана от една американска блогърка, която чете само такъв жанр и не ръси суперлативи без основание. Историята е за мъж и жена, чийто брак е в криза, а това, което ги спасява от развод, е едно убийство и по-конкретно, тайната как са се измъкнали, без да ги хванат. “My Lovely Wife” от Samantha Downing трябва да излезе на английски на 26-ти март.

Leave a Comment


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.