Какво прочетох през февруари 2019

by Хриси

Човек ще каже, че щом февруари е най-малкият месец, значи времето за четене е най-ограничено. Аз явно опровергавам това становище, защото определено ми беше доста пъстър книжен месец. Ето какво прочетох през февруари:

“Денят, в който зарязах всичко” – Ан Тумио

Месецът ми стартира отлично с една много приятна и вдъхновяваща история за момиче, което тръгва на вълнуващо пътуване – към Аржентина и към себе си. Невероятни гледки, приятелски съвети, интересни диалози ни отвличат вниманието от ежедневните грижи и ни правят съпричастни към пътешествието на Уенди. Повече за книгата може да прочетете в подробното ревю в блога.

Всичко е въпрос на пропорции. Имам късмет, нямам късмет. Нещо е сериозно или не. Да се отдалечиш, да погледнеш от високо или от разстояние, да видиш цялата снимка, а не само части от нея, и изведнъж всичко става по-леко. Всичко е относително.“

“Нещо като любов” – Джули Джеймс

Февруари като цяло ми беше романтичен месец в литературен план и началото на любовната вълна постави новият роман на Джули Джеймс – “Нещо като любов”. Лека, непретенциозна, увлекателно разказана история за любовта, която се заражда между агент на ФБР и богата наследничка, собственичка на магазин за вино. Всъщност именно частта с виното беше доста любопитна и включваше полезни и интересни факти. “Нещо като любов” от Джули Джеймс също получи ревю в блога.

“Уравнението на любовта” – Хелън Хоан

Романът с наградата на Goodreads в категория “Романтика”, който детронира любимата ми Колийн Хувър – “Уравнението на любовта” беше забавна, любовна история с много силно послание. В нея авторката апелира за толерантност и приемане на различните, за борба срещу стереотипите и предразсъдърците. Страшно се забавлявах с чувството за хумор на Хелън Хоан и нелепите ситуации, в които поставяше главните герои. “Уравнението на любовта” получи високата ми оценка и ревю в блога.

“Tattered” – Девни Пери

Тъй като съм доста нетърпелив читател, още като забелязах “Tattered” в издателския план на Егмонт, прецених, че е книга по мой вкус и трябва да я имам час по-скоро. Отново книга в любовния жанр, която поставя акцент върху темата за компромисите в една връзка, за избора между кариерата и любовта, за изненадите на съдбата. Девни Пери пише семпло, но увличащо, привързах се към героите й и се получи така, че изчетох всички книги от поредицата (по-нататък ще разказвам повече за тях), като една от тях дори попадна сред фаворитите в класацията ми с любовни романи. Скоро ще може да прочетете и ревюто ми за “Tattered”.

“More Than Words” – Джил Сантополо

Не знам дали защото имах много високи очаквания от новия роман на Джил Сантополо, или просто историята не беше на ниво, но истината е, че “More Than Words” много ме разочарова и откровено казано, си я четох през пръсти. През повечето време нищо не се случваше, главната героиня не можеше да прецени какво иска от живота и се колебаеше между двама мъже – в общи линии никак не беше моята книга.

“Лимонов сладкиш с маково семе” – Кристина Кампос

Започнах с рецептата, завърших с книгата – и на двете давам отлична оценка! “Лимонов сладкиш с маково семе” от Кристина Кампос е топла, сърдечна, емоционална история за семейството, за майчинството, за любовта и брака, за дома и спомените от детството. Две сестри са в ролята на главните герои тук – много различни, но еднакво интересни. Повече за  книгата може да прочетете в подробното ревю в блога.

“Be The Girl” – К.А. Тъкър

Обичам романите на К.А. Тъкър, буквално няма нейна книга, която да не харесвам, но тази тук ми стана абсолютен фаворит. С “Be The Girl” авторката изпраща изключително силно послание към своите читатели! Историята е посветена на хулиганите в училище, на тормоза и размерите, които той придобива, ако не вземем мерки, като положителното е, че Тъкър включва различните гледни точки на проблема. Малко любов, щипка мистерия и уникалният стил на авторката правят романа един от най-добрите, които съм чела!

She told me that the sooner you figure out how to like yourself through your own eyes, the sooner you’ll stop trying to see yourself through everyone else’s.”

“Тайната рецепта на любовта” – Валентина Чебени

Започнах “Тайната рецепта на любовта” от Валентина Чебени с идеята, че ще чета още един любовен роман, но всъщност историята поднася доста повече. Имаше драма, имаше мистерия, говореше се за семейството, за връзката между майка и дъщеря, за приятелството, за силните и борбени жени. А най-хубавото е, че из книгата сякаш се носеше уханието на вкусните рецепти, които приготвяха и които авторката е споделила с нас. Още за “Тайната рецепта на любовта” от Валентина Чебени може да прочетете в блога.

“Мигове любов” – Catana Comics

Много сладка книжка, която ти влиза под кожата и просто не може да не говориш за нея. “Мигове любов” от Catana Comics е посветена на дребните жестове и малките моменти, които правят любовта толкова красива и опияняваща и които те карат да гледаш половинката с онзи замечтан поглед. Топла прегръдка след тежък ден, чаша кафе рано сутрин, разменени усмивки, когато знаете, че мислите за едно и също нещо – “Мигове любов” от Catana Comics е чудесен начин да изразите чувствата си към любимия човек (и после да му откраднете подаръка за собствено удоволствие!).

“След” – Анна Тод

Отлично знам, че това е книга, която е на няколко години, при това доста разпознаваемо заглавие в жанра си. Нямах особен интерес към историята, докато не гледах трейлъра на предстоящата екранизация. Мнението ми за “След” от Анна Тод е малко противоречиво – вижда се, че има много какво да се желае от авторката като писане и сюжет, но в същото време героите правят книгата много интересна, а химията между тях е тайната съставка, която те кара да продължаваш да четеш. Историята си е тийн ориентирана, но не пречи да се чете и от друга аудитория. Не знам до колко бих я препоръчала, но като цяло ми беше любопитно да науча повече за Теса и Хардин и не съжалявам, че им отделих време.

“When Ashes Fall” – Marni Mann

Подходих предпазливо към “When Ashes Fall” от Marni Mann, защото много се притеснявах, да не ме въвлече в някакъв любовен триъгълник, в който винаги има някой наранен. Историята наистина те разбива емоционално, но слава Богу притесненията ми се оказаха неоснователни. Много болка и тъга имаше в разказа на главната героиня, но също надежда и любов. Роман за втория шанс в живота, за скръбта и депресията, за сродните души.

“Disgrace” – Brittainy Cherry

Оказа се, че преди 3 месеца една от любимите ми авторки на любовни романи е издала нова книга, а аз съм я пропуснала. Веднага поправих грешката и за една вечер “изядох” “Disgrace” от Brittainy Cherry. Книгата не ме разочарова – любов, емоция, драма и увлекателният стил на писане на Brittainy направиха четенето на романа наистина вълнуващо преживяване. Накратко – примерното и добро момиче се хваща с лошото момче на града, при това само няколко месеца, след като съпругът й я оставя заради друга. Оказва се обаче, че нито тя е толкова перфектна, колкото всички очакват от нея, нито главният герой е толкова черен, колкото го изкарват. Просто всеки  си има своите демони.

“We shouldn’t” – Vi Keeland

Vi Keeland е имала и по-добри романи от “We shouldn’t”, но и този не беше никак лош. Отново написан с неподправеното й чувство за хумор, отново с двама главни герои, които в живота трябва да са врагове, но Купидон явно има други планове. След като две големи рекламни компании се сливат, се оказва, че Annalise и Bennett се борят за едно и също работно място. Който загуби, ще бъде изпратен в по-малък филиал в Тексас, а нито тя, нито той са готови да се откажат без бой. Има един малък проблем – привличането, което изпитват помежду си. Нещо, което започва като експеримент, се превръща в любов. Не ме съдете, както казах – февруари е и романтичната ми читателска душа явно е на по-розово вълна.

“Останалото е мълчание” – Алекс Майкълидис

Рязък завой с един трилър, който според мен ще бъде сред най-добрите и най-четени заглавия на 2019-та. Дебютният роман на Алекс Майкълидис е изключителен! Заплетен сюжет, комплексни образи, завладяващ стил на писане, брилянтно изпипана история – “Останалото е мълчание” наистина има всичко, което може да търсите в една добра книга. Горещо препоръчвам! А в блога може да прочетете малко повече за романа.

“Малкото кафене в Копенхаген” – Джули Каплин

Завършвам месеца позитивно и усмивка, благодарение на романа на Джули Каплин – “Малкото кафене в Копенхаген”. Ако и вие като мен сте почитатели на хюга философията и обичате стоплящи душата и сърцето истории, тогава несъмнено ще харесате и тази. В нея се разказва за Кейт Синклер, която отива в командировка в датската столица, където се учи да пече канелени рулца, да се радва на щастливите моменти и да обича. Повече за “Малкото кафене в Копенхаген” може да прочетете в подробното ревю в блога.

Очаквайте ревю за “Завинаги мое момиче” от Хайди Маклоклин и “The Proposal” от Jasmine Guillory.

Leave a Comment


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.