Избрани книги за февруари 2019

by Хриси

Първи февруари е и мен ме е обзело едно въодушевление – някои биха казали, че е заради слънцето навън, но аз си мисля, че е заради книгите, които предстоят да излязат този месец. Вижте кои са избраните заглавия за февруари 2019.

“Уравнението на любовта” – Хелън Хоан

Може би най-важният роман за мен този месец е този на Хелън Хоан – “Уравнението на любовта”. Заслужено спечели наградата на Goodreads в категория Романтика – забавен, интересен и с много красиво послание, той разказва историята на Стела и Майкъл, които предстои да научат, че в любовта нищо не може да бъде изчислено и планирано. “Уравнението на любовта” от Хелън Хоан на издателство Ибис излиза на 5-ти февруари, а тези дни ще има и ревю от мен.

“Докато не те целунах” – Лора Трентъм

Третият роман от поредицата Котънблум излиза тъкмо като за празника на влюбените. Да си призная, втория го пропуснах – нещо не ме грабна резюмето, но този ми звучи повече в мой стил, затова мисля да не го подминавам. “Докато не те целунах” от Лора Трентъм разказва за Регън и Сойер, които може би ще получат втори шанс за любовта си, стига тя да му прости за това, че е разбил сърцето й преди години. Очакваме книгата от издателство Хермес на 5-ти февруари.

“Мигове любов” – Катана Комикс

Попадала съм на Катана Комикс – щеше да е невероятно, ако не бях, при положение, че в социалните мрежи имат милиони последователи. Комиксите винаги са успявали да ме накарат да се усмихна, защото са забавни, искрени и посветени на всички онези дребни моменти, заради които се влюбваме в човека до нас. “Мигове любов” на издателство Сиела трябва да е по книжарниците от 10.02.

“Тайната рецепта на любовта” – Валентина Чебени

“Тайната рецепта на любовта” от Валентина Чебени звучи примамливо и много интригуващо. Пренася ни на остров Титано – едната му половина оцелява трудно, разчитайки на улова от морето и малкото туристи, а другата е “населена от тихи жени, облечени в черно, наричани с презрение морските вдовици”. Заради нещастието, което им се е случило, те са принудени да живеят в осамотение и изолация, а по средата на острова се издига манастирът на света Елизабета, където главната ни героиня Елетра ще открие отговорите на всички въпроси. “Тайната рецепта на любовта” от Валентина Чебени на издателство Сиела предстои да излезе на  11.02.

“Завинаги мое момиче” – Хайди Маклоклин

Още един роман, който дава втори шанс на любовта. Ученическа любов, която е приключила с болезнена раздяла, защото главният герой е избрал да последва сърцето си и да стане рок звезда. Избор, който му е дал много, но и му е отнел най-ценното – любимото момиче. 10 години по-късно той се връща, за да поправи грешката си. Силно се надявам главната ни героиня да го поизпоти и хубаво да му натрие носа! “Завинаги мое момиче” от Хайди Маклоклин на издателство Ибис също предстои да излезе през февруари.

“Единствената жена в стаята” – Мери Бенедикт

Много се зарадвах като видях, че от издателство Обсидиан ще издават книгата на Мери Бенедикт, защото ми беше в wish-lista. Действието се развива по времето на Втората световна война, а главната ни героиня е забележителна жена, която успява да оцелее и да избяга не къде да е, а в Холивуд, където всички я виждат като мистериозна красавица, но никой не подозира, че тя е учен и знае някои от тайните на врага. “Единствената жена в стаята” от Мери Бенедикт на издателство Обсидиан излиза навръх рождения ми ден (21.02) – чудесен подарък!

“Tattered” – Devney Perry

Драма, тайни, любов – на пръв поглед “Tattered” от Devney Perry предлага сюжет, който отговаря на част от изискванията ми. Остава да видим как авторката ще разкаже историята и най-вече как ще се развие. Теа Ландри знае къде е мястото й в съвременното общество и точно поради тази причина си позволява една единствена нощ, в която да забрави горчивината и трудностите. Съдбата обаче има други планове за нея и няколко години по-късно мистериозният, богат мъж се появява отново в живота й. “Tattered” на издателство Егмонт трябва да е по книжарниците от 23.02.

“Песента на Ахил” – Маделин Милър

След като “Цирцея” толкова ми хареса, нямам съмнение, че искам да прочета и другия роман на Маделин Милър – “Песента на Ахил”, за който се говори, че е още по-добър. Историята този път е посветена на Патрокъл, Ахил и битката за Троя. Любопитно ми да е видя как авторката е представила събитията – все пак е тема, която ни е позната още от училище. “Песента на Ахил” на издателство Егмонт трябва да излезе на 23-ти февруари.

“More Than Words” – Джил Сантополо

Предишният роман на Джил Сантополо, “Светлината, която изгубихме”, направо ме разби, но е от книгите, които дълго ще помня. Авторката вдигна летвата много високо, затова сега очаквам нещо не по-малко добро в лицето на “More Than Words”. Животът на главната героиня Нина се разпада и тя започва да вижда мъжа до себе си в друга светлина. Роман за любовта, загубата и търсенето на правилния път, за непрекъснатите спорове между разума и сърцето – “More Than Words” от Джил Сантополо трябва да излезе на английски на 5-ти февруари.

“The Huntress” – Kate Quinn

Завършвам обзора с гръм и трясък, защото това е една от книгите, които много читатели очакват с нетърпение. След шедьовъра “The Alice Network”, Кейт Куин ни е подготвила “The Huntress” – роман, който ни среща с Нина Маркова. Главната героиня е агент на Русия и една от жените, участвали в авиационния полк Нощните вещици, който се е борил срещу Хитлер. Това е едно от нещата, които много харесах в предишната книга на авторката – че умело съчетава исторически факти, реални лица и събития и художествена измислица. Нямам търпение да видя как се е справила тук. Датата е 26-ти февруари.

 

Leave a Comment


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.