Hrisilandia празнува 1 годинка

by Хриси

Преди точно 1 година, на тази дата публикувах първото си ревю в Hrisilandia. Да си направя книжен блог беше идея, която отдавна ме преследваше, но аз отказвах да я изслушам – не вярвах достатъчно в себе си, в нея нямах съмнения. Докато един ден желанието да споделям с повече хора удоволствието от хубавите книги не надделя и сега 12 месеца по-късно Hrisilandia е щастливо населена с други книгохолици като мен.

За тази една година много неща се промениха. Ако до преди това пълних Kindle-a си с книги на английски, то днес се радвам на чудесна колекция от заглавия на български и дори се наложи да разширя домашната библиотека, защото рафтовете на предишната не стигаха. Не подценявайте нашите издателства – те наистина работят за нас и носят в България книги, които са световни бестселъри, при това възможно най-бързо. Отворих сърцето си за други жанрове освен за романтиката и все по-често ми се случва да посягам към исторически роман, някой по-лек трилър или пък забележително заглавие от съвременната проза. Започнах отново да чета български автори и попаднах на прекрасни истории – все още съм по-плаха към съвременната българска литература, но виждам в бъдеще здрава и стабилна връзка с нея.

Пораснах още с Hrisilandia, а тя порасна с вас. За последните 12 месеца блогът е събрал над 22 хиляди уникални потребители – още не мога да повярвам, че някой чете ревютата ми, които пък станаха общо 86. Първото беше на “Жестока любов” от Колийн Хувър – много държах да започна с ревю на любима книга. Най-четеното ревю е на “Произход” от Дан Браун – над 2400 преглеждания, а още си спомням деня, в който се залях с кафе в Starbucks и вместо да отида до по-далечната книжарница, се отбих в по-близката, където случайно намерих намалено копие на английското издание.

В топ 10 на най-четените ревюта в Hrisilandia за последната 1 година попадат също:

Контактът с други читатели се оказа една от най-приятните страни на работата по блога. Винаги се радвам, когато някой ми пише за съвет или мнение за книга, или когато просто иска да ми сподели за нещо интересно, което е прочел.

Продължавам да вярвам, че за всяка книга си има читател, затова ако една история не ми хареса, просто не пиша за нея. Но тези, които са откраднали сърцето ми, винаги ще имат място в моя книжен свят, в моята Hrisilandia – блогът за любими книги.

Надявам се да споделяме още много хубави истории заедно!

3 comments

Paris_love 30.07.2018 - 20:05

Честит рожден ден на блога Хрсиландия.:)))) Следя блога от самото начало и съм прочела почти всички ревюта и публикации 🙂
Пожелавам ти още много години да радваш читателите с постовете си , да попадаш на хубави и интересни книги и да пишеш все така увлекателно 🙂

Reply
Хриси 30.07.2018 - 22:13

Сърдечно благодаря 🙂

Reply
Веселина 04.08.2018 - 16:40

тази седмица открих тази великолепна страничка, поздравления за добрия вкус с който е направена

Reply

Leave a Comment


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.