Избрани книги за месец юли 2018

by Хриси

Юли е месец за ваканция и почивка. И двете думи са синоними на четене на книга. Може би затова има толкова много заглавия, които привлякоха вниманието ми. Част от тях излязоха през последната седмица на юни, но включвам и тях в този списък, защото планирам да чета сега. Вижте избраните заглавия за месец юли 2018.

“Малкият антикварен магазин под Айфеловата кула” – Ребека Рейзин

Чела съм “Малката книжарничка край Сена” от Ребека Рейзин и както историята, така и стилът на писане на авторката оставиха у мен едно много приятно чувство, затова чаках момента, когато ще излезе и втората й книга. Отново ще сме в Париж, но този път в главната роля е Анук – собственичката на антикварния магазин, която познава историята на всяка находка и съвсем не раздава антиките на всеки срещнат. Романът “Малкият антикварен магазин под Айфеловата кула” от Ребека Рейзин на издателство Сиела вече може да бъде намерен по книжарниците.

“В града на замечтаните кули” – Джулия Уелан

Първата дума, която ми хрумва, когато погледна корицата на “В града на замечтаните кули” от Джулия Уелан на издателство Кръгозор, е нежност. Не знам защо, просто имам такова усещане за историята. Четох, че главната героиня Елинор иска да изучава английска литература от 19-ти век (в която несъмнено не липсва драма и романтика), както и че разказва за следването си в Оксфорд – това ми стигаше, за да знам, че искам да прочета историята й. Повече ще мога да ви разкажа по-нататък, а книгата вече може да бъде намерена по книжарниците.

“Рапсодия в Тоскана” – Адам Шел

Италия ли е, Тоскана ли е, няма начин да не е хубаво! Слабостта ми към всичко италианско ме отведе към “Рапсодия в Тоскана” от Адам Шел на издателство Сиела. Е, и корицата – няма какво да се лъжем. В резюмето на книгата се говори за любов, тайни, традиции и кулинарни изкушения. Друго не ми и трябва да знам повече. “Рапсодия в Тоскана” също излезе в края на юни.

“В светлината на утрото” – Анес Мартен Люган

Досега не съм чела друго от Анес Марте-Люган, но резюмето на гърба на “В светлината на утрото” ми привлече вниманието – дали заради героинята, която се мести от Париж в малко градче в южна Франция, където отново намира себе си, или заради изненадите на съдбата, с които е принудена да се справя, не мога да кажа, но съм решила да опитам. Пък и става дума за пътуване до Франция (макар и въображаемо) – кой би го изпуснал. “В светлината на утрото” на издателство Ера излезе на 28-ми юни, така че вече може да се сдобиете с нея.

“Книжарката от Площада на билките” – Ерик дьо Кермел

Обичам да чета книги, в които се разказва за хора, които обичат да четат книги. Само един истински книгоман може да разбере слабостта на другия към хубавите истории. Имам предчувствието, че с Натали ще си паснем много добре – тя и съпругът й оставят досегашния си живот и се местят в малко градче, където Натали започва работа като книжар. Да избереш подходящата книга за всеки читател е дарба, която малцина притежават, а Натали явно е сред тях. “Книжарката от Площада на билките” от Ерик дьо Кермел на издателство  Кръгозор може да намерите от 2-ри юли по книжарниците.

“Полунощ в книжарница “Блястящи идеи”” – Матю Дж. Съливан

И като стана дума за книжари, ето още една книга този месец, в която действието се развива в книжарница. Този път обаче говорим за трилър и за внезапната смъртта на един от редовните клиенти на Лидия – книжарката, която работи в книжарница “Блестящи идеи”. Може би именно Лидия ще е човекът, който да разкрие мистерията около (само)убийството на Джоуи. “Полунощ в книжарница “Блестящи идеи”” от Матю Дж. Съливан на издателство Софтпрес излиза на 3-ти юли.

“Ти, аз, всичко” – Катрин Айзък

Да се научим да ценим живота и да живеем за момента, без да отлагаме щастието за утрешния ден – това е посланието, което се крие зад “Ти, аз, всичко” от Катрин Айзък. Книгата разказва историята на Джес, която на 32 трябва да приеме мисълта, че времето й е ограничено, затова трябва да се погрижи да сложи в ред всички важни неща. А на първо място в списъка й е щастието на десетгодишния й син и изграждане на стабилна връзка между него и баща му Адам. “Ти, аз, всичко” на издателство Хермес излиза на 3-ти юли.

“Завръщане към любовта” – Кристен Ашли

Кристен Ашли е добре познат на мен автор – ако сте почитатели на романтичния жанр, шансът да не сте попадали на книгите й, е минимален. Чела съм повечето от тях, но “Завръщане към любовта” не съм имала удоволствието. Макар да е трета книга от поредица, може да се чете и самостоятелно, което е бонус за мен, защото съм запозната със “Завещанието”, но не съм чела “Ново начало”. Знам, че в книгите на Кристен Ашли винаги има много любов, страст и емоция, затова слагам “Завръщане към любовта” на издателство Ибис в списъка за новия месец. Книгата излиза на 3-ти юли.

“Все още аз” – Джоджо Мойс

Първият път, когато се запознах с Луиза Кларк, си спомням, че много се смях, но и много плаках. Тя е един от най-запомнящите се персонажи, но заради финала на “Аз преди теб” така и не успях да отдам вниманието си на “След теб” и така прекъснах връзката си с героинята. Мисля обаче, че съм готова да се върна към историята й и да видя дали Джоджо Мойс няма най-после да я възнагради с щастливия край, който Лу заслужава. “Все още аз” на издателство Хермес излиза на 24-ти юли.

“Анатомия на един скандал” – Сара Вон

Избраният ми трилър за новия месец е “Анатомия на един скандал” от Сара Вон на издателство Enthusiast. В нея се разказва за мъж, който е обвинен в жестоко престъпление, и за двете позиции на неговия случай. От една страна, е дъщеря му, която е убедена в невинността на баща си, а от друга – прокурорът, доказан професионалист с отличен инстинкт. Каква е истината и кой е прав? “Анатомия на един скандал” още няма посочена точна дата, затова ще се дебнем с него.

“Елайза и нейните чудовища” – Франческа Запиа

От издателство Ибис споделиха на Facebook страницата си, че планират този месец да ни зарадват с нова тийн книга. Само че историята на Елайза е много повече от поредния роман за драмата и вълненията в живота на днешните тийнейджъри. Авторката коментира обвързаността им със социалните мрежи, връзката с технологиите и свободата, която те предлагат, истинските и измислените чудовища в съвременния свят. “Елайза и нейните чудовища” от Франческа Запиа излиза също през юли.

“Момичето в кулата” – Катрин Арден

Продължението на “Мечокът и славеят” също трябва да излезе през юли. От Orange Books не са обявили официална дата, а само заглавие и корица, но те са достатъчни, за да ни припомнят за приказния свят на Василиса, за борбата й със злото и вярата в силата на доброто. Чакаме да видим какво ще се случи с нея в “Момичето от кулата”.

“All Your Perfects” – Колийн Хувър

Най-доброто за финал! Юли месец Колийн Хувър пуска нов роман (на английски!) и мисля, че е излишно да казвам колко се вълнувам за него. За какво става въпрос – не знам. Как се казват героите – пак не знам. На Колийн винаги се доверявам сляпо и досега не се е случвало да ме подведе.

Може би сте забелязали, че за пръв път в заглавието с подбор на книгите за месеца имам година. Това е, защото в края на юли Hrisilandia става на 1 годинка! Но за рождения ден и подаръците ще говорим допълнително. Ще кажа само, че ви подготвям изненади 🙂

1 comment

Boby 29.11.2019 - 14:43

Едно от любимите ми книги. А Ребека Рейзин още с “Малката книжарничка край Дена”ми стана любима.

Reply

Leave a Comment


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.