“Деветте кръга” – Диана Петрова

Дързък, провокативен, а някои сигурно ще нарекат и скандален – “Деветте кръга” на Диана Петрова е модерен роман, който никой български автор до момента не се е осмелил да напише. А всъщност всеки от нас може да открие частица от себе си в него, просто ни липсва смелост да си го признаем.

“Деветте кръга”:

  • Автор: Диана Петрова
  • Жанр: Любовен роман, 18+
  • Страници: 496
  • Година на издаване: 2018
  • Гледни точки: 1
  • Издателство: Софтпрес

Когато Габриела оставя Франция зад гърба си и се връща да живее отново в София, тя не очаква да се сблъска с един от най-богатите и желани мъже в столицата, още повече да се влюби в него. Самуил е всичко, за което Габриела може да мечтае, но любовта им сложна, опасна и подлагана на множество изпитания. Двамата ще трябва да преминат през девет кръга на страстта и удоволствието, след които никога повече няма да са същите. Готова ли е Габриела за такава връзка, може ли да загърби миналото и дали Самиуил ще опази сърцето й?

Трудно е да срещнеш любовта. Понякога тя е толкова голяма, че е невъзможно да я побереш изведнъж в живота си.”

“Деветте кръга” от Диана Петрова е любовен роман, в който романтиката и еротиката, любовта и насладата вървят ръка за ръка. Да си призная, докато го четях, преминах през различни фази. Първо бях заинтригувана – има нещо магнетично и особено в образа на Габриела. Бях привлечена от противоречивия й характер – от една страна, флиртът се усеща в походката й, в поведението й, дори в онова изкусително френско Р, но от друга, в началото беше по-срамежлива, по-консервативна и сдържана. Самуил е не по-малко очарователен – той е от онези мъжки образи, по които няма начин жените да не въздишат.  Съвършеният мъж, за който читателките си фантазират и на когото са склонни да простят всякакви странности в името на една впечатляваща усмивка, на един горещ поглед.

“Погледнах за последен път очите му. Можех да се гмурна в тях, да се удавя с усмивка на уста и да изплувам след сто хиляди години като вкаменелост, замръзнала, докато се отдавам на притегателната им сила.”

След това, откровено казано, бях леко скандализирана. Чела съм любовни романи, чела съм и еротични романи, но в “Деветте кръга” няма табута, няма филтър, няма преструвки. Сцените бяха сурови, съблечени от суета и излишна свенливост, а Диана Петрова говори за сексуалните женски фантазии така, както никой друг. Подобно на много други жени Габриела потиска страстта и желанията си, оковала ги е с тежестите на един псевдоморал, който обществото налага. Но с появата на Самуил задръжките падат и Габриела се спуска по спиралата на удоволствието, преминава през деветте кръга на абсолютния екстаз. И все пак имаше моменти, когато ми идваше малко в повече.

“Имах чувството, че мога да се отдам на Самуил, както давещият се отдава на подводните течения, оставя се в ръцете на природата, на победителя и след като е преодолял ужаса от смъртта, изпитва удоволствие, че е достигнал до края, че вече не бива да се старае да прави каквото и да било.”

Тогава обаче виждах другата страна на историята. Ставах свидетел на израстването на Габриела от скромно и слабо момиче в силна и борбена жена. Влюбих се в изразителния изказ на авторката извън спалнята (все пак там не е място за приказки), който надраства в пъти този на Силвия Дей и Е.Л. Джеймс, защото успява да те омагьоса и погълне. Харесваше ми да чета също за пътуванията на Габриела до Марсилия, Венеция, Лондон, Москва и други интересни места, за увлечението на Самуил по катеренето, за забавните вечери с приятели като Андре, който между другото се превърна и в мой любимец.

“Защото там, където имаше мечти, имаше и разочарования, там, където живееше надеждата, стъкълцата от счупването й образуваха кървави рани, там, където имаше любов, болеше дълбоко във всяка клетка под кожата.”

“Деветте кръга” от Диана Петрова е страстен, провокативен, модерен роман, който не може да остане незабелязан. Независимо дали сте готови за него, този ураган от чувства ще ви помете и ще ви накара да погледнете на любовните романи с други очи.

Имах удоволствието да получа от издателство Софтпрес предварително електронно копие на “Деветте кръга” от Диана Петрова. Романа може да намерите от  утре по книжарниците.

Related posts

“Щастие за начинаещи” – Катрин Сентър

“Аталанта” – Дженифър Сейнт

“Момичето от Техеран” – Марджан Камали