Избрани книги за месец юни

by Хриси

Човек ще си помисли, че след Панаира на книгата и последните няколко активни седмици, изпълнени с литературни съкровища, ще последва затишие. Отсега да ви предупредя – няма такова нещо! Оказва се, че месец юни ще е още по-интересен в книжен план. Вижте избраните книги за юни.

“И аз съм Рейчъл” от Кас Хънтър

Много се вълнувам за тази книга и нямам търпение да ви разкажа за нея. Успях да се сдобия с една от бройките на Панаира на книгата, но официално може да я търсите по книжарниците от понеделник. Накратко – Рейчъл, Ейдън и Клоуи имат щастливо семейство, но съдбата им нанася тежък удар. Рейчъл внезапно загива и съпругът и дъщеря й трябва да се справят не само със загубата, но и с “подаръка”, който тя им завещава – Ай Рейчъл. За развитието на изкуствения интелект, за възможностите, които технологиите ни предоставят, но и за всичко, което ни прави хора и личности – “И аз съм Рейчъл” от Кас Хънтър на издателство Кръгозор е книга, която трябва да прочетете!

“Книга за лятото” от Мишел Гейбъл

От книгата ухае на лято и ваканция още щом погледнете корицата й. “Книга за лятото” разказва историята на три поколения жени, на една вила, която събира семейството всяка година за горещите месеци и открива пред себе си изключителни гледки към океана. Роман за бурите и силата да устоим. Как да не поискам да я прочета? “Книга за лятото” от Мишел Гейбъл на издателство Софтпрес излиза на книжния пазар от 1-ви юни.

“Кафе под липите” от Джоан Венг

Има нещо магнетично в “Кафе под липите”, което ме привлича. Исторически роман, който разказва историята на млада жена, пристигнала в Берлин, придружена от своите мечти, талант и пишеща машина. Ще я посрещне известното на всички берлинчани кафе “Под липите”, което е разположено на едноимения булевард, средище на богаташи, аристократи, творци. Книгата е от Джоан Венг и е на издателство Емас. Излезе в края на месец май, така че може да я потърсите в книжарниците.

“Неделни разговори за душата” от Опра Уинфри

Не бих се определила като почитател на Опра, защото не съм гледала предаванията й, но съм чела откъси от нейни творби и много харесвам подбора на заглавия, който прави за литературния си клуб. “Неделни разговори за душата” е по-духовно ориентирана, което не е много в мой стил, но обичам да провокирам читателското ми Аз и мисля да прочета историите, които една от най-влиятелните личности е написала. Вдъхновени са от истории, гости и приятели, които са гостували в предаването й. “Неделни разговори за душата” от Опра Уинфри на издателство Хермес вече е по книжарниците.

“Карта от звезди и сол” от Дженифър Зейнбер Джукхадар

“Карта от звезди и сол” дава поглед върху войната в Сирия и живота на хората там. Разказва историята на Нур, която се мести с майка си и сестрите си от Ню Йорк обратно в Сирия, където трябва да се борят за оцеляването си. Разказва и за Роя, която е живяла преди 800 години и е преживяла едно вълнуващо пътешествие. Историята ми напомня на “Под бадемовото дърво” и “Трите дъщери на Ева”, затова със сигурност ще й обърна внимание. “Карта от звезди и сол” от Дженифър Зейнбер Джукхадар на издателство Егмонт излиза на 9-ти юни.

“Съпругата помежду ни” от Гриър Хендрикс и Сара Пеканен

Месечният трилър е тук и вече съм ви разказвала за него, затова съм много щастлива, че го виждам на български! “Съпругата помежду ни” ще се хареса на всички, които са били омагьосани от “Жената на прозореца”. Историята е обсебваща и дори да си мислите, че всичко в нея е ясно като бял ден, всъщност сте в голяма заблуда. “Съпругата помежду ни” от Гриър Хендрикс и Сара Пеканен на издателство Колибри излиза на 15-ти юни, а в подробното ми ревю може да прочетете повече за нея.

“Завръщане” от Яа Джаси

Ефия и Еси са полусестри, орисани никога да не се срещнат. Родени в съседни ганайски села в размирния и целунат от коварните устни на робството XVIII век, те слагат началото на два рода, чиято съдба се превръща в историческа карта на Америка и Гана в рамките на няколко десетилетия. Спрях до тук, защото ми е достатъчно, за да съм сигурна, че искам да прочета историята на тези две момичета. Книгата е от Яа Джаси и излиза на българския пазар през юни благодарение на издателство Orange books.

“Деветте кръга” от Диана Петрова

Забелязах “Деветте кръга на ада” в каталога на Софтпрес, който бяха публикували на Фейсбук страницата си. Знаете, че подхождам внимателно към българските автори, но познавам творчеството на Диана Петрова от книгата “Приказки за цялото семейство”, затова ми стана интересно какво е написала за вече порасналата аудитория. Доколкото разбрах от резюмето, “Деветте кръга” е любовен роман, при това “провокативен” и “страстен”, а такъв не съм чела от известно време, затова любопиството ми се засилва още повече. Чакаме го в края на юни!

“More than Words” от Мия Шеридан

Харесахте ли “Гласът на любовта” от Мия Шеридан? Аз като ви казвам, че е майстор на любовните романи, не ви лъжа! През юни авторката пуска нов роман, до който нямам търпение да се добера. Докато тръпна в очакване коя ще е следващата нейна книга, която издателство Ибис ще преведат и издадат, смятам да се запозная с историята на Келън и Джесика. “More than Words” излиза на 12-ти юни.

“Getting Schooled” от Ема Чейс

Любимата ми Ема Чейс се завръща с нова поредица, която се надявам да е също толкова забавна и секси, колкото предишните й. Винаги се забавлявам искрено, докато чета нейните истории, затова нямам търпение да прочета “Getting Schooled”. Доколкото разбирам, книгата връща главните герои в училище, но този път вече като преподаватели, макар и по неволя. Ще разказвам повече, като я завърша, а иначе очакваме “Getting Schooled” на 26-ти юни.

“The Fragile Ordinary” от Саманта Йънг

В края на юни още една харесвана от мен авторка, Саманта Йънг, ще издава нова книга. “The Fragile Ordinary” e в жанра Young Adult и е ориентиран към по-младежката аудитория, но аз нямам проблеми с този факт. Разказва историята на златното момче, което е имало всичко, но тръгва по лош път. Кой ще го спаси от саморазрушителните му наклонности и любовта ли е ключът към решаването на проблемите? Ще разберем на 26-ти юни.

През юни очакваме и “Антиквариат под Айфеловата кула” от Ребека Рейзин на издателство Сиела.

Leave a Comment


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.