Какво прочетох през май

by Хриси

Май се оказа дълъг месец, наситен с много емоции и още повече книжни находки. Купчината ми с книги за четене расте със завидна скорост и ако продължава така, скоро съседите ще помислят, че сме превърнали дома ни в библиотека. Ето обаче кои заглавия успях да отметна през май:

“Софийски магьосници” 1 и 2 – Мартин Колев

Дълго време слушах за магьосниците на Мартин Колев, но като не толкова запален почитател на фентъзито се притеснявах, че няма да си пасна с историята. От мен да знаете, такава опасност не съществува! Невъзможно е да не харесате Бриян и неговата компания, няма начин да не ви се прииска и вие да станете част от обществото на софийските магьосници и да преживеете техните приключения. Сравнявайки двете части, смея да твърдя, че втората е още по-добра от първата, а в блога споделих подробно ревю с впечатления за книгите. Чакам трета част!

О, момчето ми, доброто никога няма да познае велик триумф…То съществува единствено за да предотврати триумфа на злото.“

“Жената от Танжер” – Кристин Манган

“Жената от Танжер” беше особена книга, комбинация между трилър и драма. Привлича читателското внимание с историята на две жени, доста различни една от друга и все пак приятелки. Или поне така се говори, макар че границата между приятелството и любовта да е много тънка, почти колкото тази на откровения интерес и вманиачаването. Финалът мисля, че ще ви изненада.

“Басейнът” – Либи Пейдж

Кой да знае, че през май месец ще открия една от най-любимите ми книги. Защото “Басейнът” се сдоби именно с тази титла и вече заема почетно място на рафта вкъщи. Много топла и затрогваща история за приятелството, самотата, брака и любовта, за битките, които водим, с околния свят и понякога със себе си. Задължително вижте ревюто в блога – това е книга, за която трябва да се говори!

Зад някои прозорци историите са тъжни, други излъчват смях и любов – тя може и да не е ярка и показна, но тихо покрива стаята като килим.“

“Имението с ягодите” – Лорън Дентън

“Имението с ягодите” беше книга, която чаках от известно време да се появи на българския пазар, и определено не ме разочарова. Идеалното четиво за ваканцията – всява спокойствие, носи със себе си усещане за уют, за дом и чувството, че принадлежиш някъде. Повече информация за книгата може да намерите в подробната публикация в блога.

“Лятото на невъзможните неща” – Роуан Колман

Книжна находка, която много ме впечатли! Обичам книги, които ме провокират и ме карат да разсъждават по теми, на които иначе няма как да попадна в ежедневието, и в същото време без авторката да ми натрапва философски разсъждения и поучителни монолози. “Лятото на невъзможните неща” е история за връзката между минало и настояще, между майка и дъщеря, за границите на възможното и вярата в невъзможното. Горещо ви я препоръчвам!

Непрекъснато се случват невероятни открития! Невъзможно е само онова, което не си представяме.“

“Гласът на любовта” – Мия Шеридан

Да ви призная, когато видиш, че на българския книжен пазар предстои да излезе първата книга на много любим твой автор, чувството е наистина неописуемо. Радост в най-чистата си форма! Каквото и да кажа за романите на Мия Шеридан, не мисля, че ще стигне, за да опиша изразителния, нежния и толкова деликатния стил на писане, който тя има. “Гласът на любовта” ми е много любима книга и съм сигурна, че ще се хареса на всички почитатели на романтичната литература.

Някой ден, когато остареем и косите ни посивеят, ще те гледам, докато лежиш в леглото до мен, също както сега, ще надникна в очите ти и ще знам, че винаги си била само ти. И това ще бъде най-великата радост в живота ми, Бри Прескот.“

“Send Down the Rain” – Чарлз Мартин

Чарлз Мартин е автор на “Планината помежду ни” – история, която изчетох на един дъх и наистина ме впечатли. Когато видях, че този месец предстои да издаде нова книга, се ентусиазирах и дори си я поръчах предварително, за да не забравя датата. За съжаление този път историята му не ме впечатли толкова – разказваше за една неосъществена любов, за два пропиляни живота в чакане и търсене на щастие, за един провален брак, за възможността да започнеш отначало. Беше ми малко хаотична и далеч не толкова интересна, колкото предишната.

“Камен и пиратите от 5г” – Елена Павлова

Завършвам месеца с широка усмивка, защото имах удоволствието да съм сред първите, които се докоснаха до историята на Камен, Пират и техните приятели от 5 г клас. Книга, която могат да четат всички (пораснали) деца и която ще ги научи на куп неща – от това какво са сервирали на пиршествата в Царевец преди векове до истинското значение на думи като приятелство и победа. Забавна, интересна, полезна – “Камен и пиратите от 5г” си спечели специално място в моя блог и в сърцето ми.

В момента чета “Отмъщение” на Лекси Блейк и “И аз съм Рейчъл” на Кас Хънтър. Планирам да започна и “Тайната рецепта за втори шанс”.

Leave a Comment


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.