Избрани книги за април

by Хриси

Април се очертава натоварен месец, съдейки по предстоящите заглавия, които съм набелязала. Малко любов, малко интрига, малко напрежение и съспенс – разнообразието определено е голямо, затова нямам търпение да започна да отмятам книгите една по една. Вижте селекцията ми избрани книги за април.

“Забранете тази книга” – Алън Грац

Много обичам книги, в които героят е наистина запален читател. Само един истински книгохолик може да разбере драмите, през които преминавам, когато се вглъбя в някоя книга или когато изпитвам нужда да се разходя до книжарницата. Главната героиня в “Забранете тази книга” е само на 9, но съм убедена, че ми е сродна душа, а посланията, които Алън Грац отправя към читателите си чрез нейната история, са повече от важни и значими за всеки самоуважаващ се читател. “Забранете тази книга” на издателство Софтпрес излиза на 2-ри април.

“Девети ноември” – Колийн Хувър

Всеки месец, в който имам възможност да се докосна до някоя от книгите на Колийн Хувър, независимо на български или на английски, за мен е щастлив месец. През април издателство Ибис ще зарадват почитателките й с романа “Девети ноември”, за който нямам търпение да ви разкажа в подробно ревю, което ще публикувам много скоро. Ще ви споделя само, че ако сте харесали “Споделени тайни”, значи ще обикнете и историята на Бен и Фалън (особено Бен). “Девети ноември” излиза на 3-ти април.

As She Fades – Abbi Glines 03.04

До преди известно време Аби Глайнс ми беше от любимите авторки. Историите й не бяха съвършени като стил на писане или оригиналност, но никой не може да й отрече, че пише много завладяващо. После обаче последваха няколко романа, които според мен понижиха нивото, а и все повече бяха ориентирани към тийн аудиторията. “As She Fades” отново разказва за момиче, което e в колежа и е изпаднала в доста необичайна ситуация. Резюмето ме грабна и обмислям да дам още един шанс на Аби – заради доброто старо време, което съм прекарала с нейните книги. “As She Fades” излиза на 3-ти април.

“Жената на прозореца” – Ей Джей Фин

Напоследък забелязах, че имам нужда да прочета по 1 книга от жанра трилър или съспенс, която да ме държи на нокти повечето време. Един вид месечна доза тръпка, която да си набавя от чуждите истории. Преди няколко седмици се ровех за нова книга и корицата на “Жената на прозореца” непрекъснато ми изскачаше, но на английски. Главната героиня страда от агорафобия, но дори от защитените стени на дома си тя става свидетел на престъпление. Само заради това бях изкушена да си купя книгата, но вече си знам урока и винаги проверявам, дали някой от българските издатели не я е издал. Представете си усмивката ми, когато видях, че Сиела пускат “Жената на прозореца” на 5-ти април.

“Италианската градина” – Алисън Ричман

Книгата ме привлече с резюмето си. Действието се развива в Италия, имаме си една красива, млада музикантка, която е изгубила скъп човек по време на Втората световна война. Когато тя се мести в друг град и под друго име, среща мъж, който й предлага подслон, храна и сигурност. Той обаче също има своите тайни и демони, които го преследват. Италия, любов, история – печелившата формула за мен! Надявам се и като изпълнение историята да е толкова добра, колкото ми звучи. “Италианската градина” на издателство “Хермес” излиза на 10-ти април.

Birthday Girl – Penelope Douglas

Чета всичко от Penelope Douglas – макар последните й два романа да бяха по-мрачни, отколкото ги предпочитам, истината е, че няма друг автор, който да ми инжектира толкова голяма доза адреналин с писането си, колкото тя. Миналата седмица Penelope Douglas обяви, че е работила тайно по нов роман, който планира да издаде на 17-ти април. Не знам много за книгата – само, че разказва история за забранена любов. А нея много я бива в тези любовни сюжети, така че се нареждам за “Birthday Girl”.

Какво съм планирала още за април: Излиза нова кулинарна книга – “Вкусно с усмивка”, която изглежда, че включва рецепти в мой стил (бързи, лесни, икономични). “Един аристократ в Москва” още ме чака и аз закъснявам за срещата ни, но имам усещането, че книгата ще е от шедьоврите, които обсебват времето и вниманието ти, затова го моля за още малко търпение. Ще довърша разказите на Том Ханкс – първите два бяха доста приятни. И смятам през април да се запозная със семейство Роял, след като ми стана интересно резюмето на “Прокудената наследница”, а не съм чела нищо от поредицата. А, и още не съм забравила и “Пролетен сняг” на издателство Хермес!

Leave a Comment


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.