Избрани книги за март

by Хриси

Така и не разбрах кога си замина февруари, но ето, че вече сме в новия месец. А списъкът ми с книги, които чакат да бъдат прочетени, расте ли расте. Това обаче не ме спира да добавя още няколко заглавия, на които съм се заканила. Вижте избраните книги от мен за месец март.

Напоследък все повече разбирам думите “Толкова много книги, толкова малко време”. Заглавията изникват от всички страни – някои са нови, други са препоръчани, трети съм изпуснала сред морето от интересни истории. В момента чета “Тайна с дъх на парфюм”, а след нея ще започвам “Светлината, която изгубихме”. Биографията на Гришо също е в процес на четене – не съм я забравила! Сдобих се и с “Кафе в балната зала”, но още не знам кога ще имам време за нея – историята обаче е интригуваща. И на фона на цялата тази купчинка, намирам още 6 заглавия, които искам да прочета:

“Един от нас лъже” – Карън Макменънс

Книгата “Един от нас лъже” уж трябва да спада към тийн литературата и дори беше номинирана в Goodreads в съответната категория, но на мен определено ми привлече вниманието и по-скоро от резюмето й я оприличавам на съспенс. Петима съученици са наказани и събрани в една стая след училище, един от тях обаче така и не напуска тази стая, а е планирал да направи сериозни разкрития на следващия ден. Какво всъщност се е случило, кой е убиецът, на какво си готов, за да опазиш тайните си? “Един от нас лъже” на издателство Егмонт е вече по книжарниците (както и на моя рафт).

“Думата с Р” – Лиса Линч

Книгата разказва за борбата на авторката с рака на гърдата – откровено и с чувство за хумор. “От добрите дни, в които почти забравя за заплахата, надвиснала над щастливия ѝ живот на млада лондончанка, до лошите, когато едва понася терапиите и техните мъчителни последствия, историята на Лиса е емоционална, трогателна и не на последно място – забавна.”  Темата за мен е доста лична, затова хем ми се иска да прочета написаното от Лиса Линч, хем не мога да обещая, че ще събера смелост, но пък ви споделям за нея, защото мисля, че е интересно попадение. “Думата с Р” от Лиса Линч на издателство Enthusiast е вече по книжарниците.

“Малък наръчник по Люка” – Майк Викинг

Харесах “Малък наръчник по хюга” – като цяло обичам такъв тип книги, защото все научаваш нещо полезно от тях. Хората си казват, че са неща, които си знаят, но прилагат ли ги на практика? Затова, като видях, че ще има и “Малък наръчник по Люка”, в който авторът разказва каква е формулата, за да живееш по-щастливо, ми стана любопитно и мисля, да я прочета. Освен това корицата отново е прекрасна, а книгата е подходяща идея и за подарък. “Малък наръчник по Люка” на издателство Хермес ще е по книжарниците от 20-ти март.

“Пролетен сняг” от Сара Джио

Две истории – едната от 1933-та, а другата от 2010-та (напоследък си падам по такъв тип сюжети). Един неразрешен случай на отвлечено момче. Снежна буря, каквато Сиатъл не помни от години. В общи линии това са нещата, които ме спечелиха в “Пролетен сняг” и ми е интересно да прочета книгата, която е на издателство Хермес и излиза на 27-ми март.

“Ruin” от Samantha Towle

Стига драми, време е за малко романтика. Книгата разказва за една голяма любов, на която й е даден втори шанс. Попринцип не съм от най-големите фенове на точно такъв тип истории, но главната героиня е танцьорка в клуб (а е трябвало да учи в Джулиард), а героят – успял спортист, който се е отказал от нея, за да преследва победата. Срещат се 5 години по-късно и със сигурност ми е интересно да видя какво се е случило тогава. Книгата не е с най-непредсказуемия сюжет, но съм чела и други неща на авторката – пише увлекателно, между героите има химия и тръпка, затова мисля, че “Ruin” е подходящ роман за почивка от по-сериозните. Излиза на 6-ти март.

“The Smallest Part” от Amy Harmon

Ейми Хармън не е напълно непознат автор у нас. Книгата й “Нашите скрити лица” (“Making Faces”) е издавана у нас от Тиара Букс. Аз пък съм ви разказвала за “From Sand and Ash”. През февруари авторката пусна нов роман, който отново мисля, че ще ми разбие сърцето, но какво да се прави, явно съм мазохист. Ейми Хармън пише много въздействащо, историите й са пропити с любов, болка и като цяло с много емоция. Затова не се поколебах и си взех “The Smallest Part” електронната книга. Ще споделя впечатления, щом приключа с нея.

Leave a Comment


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.