Избрани книги за февруари

by Хриси

Февруари е любов, вино и нови книги, разбира се. Противно на очакванията обаче този месец не мисля да се фокусирам единствено върху романтиките. Вижте кои книги съм си набелязала за февруари.

“Григор Димитров – гордостта на България” – Любомир Тодоров

Не съм от най-големите тенис фенове, нито пък съм експерт в спорта, но Григор Димитров е човекът, заради когото съм готова да стоя 4 часа пред телевизора и да гледам как топката за хиляден път прескача мрежата, надявайки се, че тази точка ще бъде негова. Щом един спортист има амбицията, волята, упоритостта и отдадеността да постигне това, което Григор е постигнал днес, тогава неговата биография заслужава на 100% моето внимание. Книгата е в продажба от края на януари. #мачкайгришо

“Сред лимоновите дръвчета” – Надя Маркс

Отивам на ваканция – решено е! Просто ще е една по-различна ваканция, защото ще е вкъщи, на дивана, а компания ще ми прави тази книга, която веднага ме спечели със слънчевата си корица. Действието й се развива на остров в Гърция, а героинята й ще разкрие изненадващи семейни тайни и май ще ни даде повод за размисъл върху думи като семейство и любов. “Сред лимоновите дръвчета” излиза на 1-ви февруари.

“Тя и той” – Марк Леви

Книгата ми беше привлякла вниманието още когато излезе на английски преди няколко месеца, но за съжаление така и не успях да стигна до нея. Радвам се, че сега ще бъде издадена и у нас, защото определено ме беше заинтригувала. Определят “Тя и той” като непредсказуема и интересна любовна история – може да си я купим от 9-ти февруари.

“Бургундските дневници” – Ан Ма

Интуицията ми подсказва, че това ще е една много интересна книга и силно се надявам, да не ме подведе. Освен привличащата погледи корица, “Бургундските дневници” ме спечели с това, че всъщност съдържа две истории – една през Втората световна война и друга през 2015-та. Мястото е Бургундия, виното е в основата на всичко – какво повече може да иска човек от книга през февруари? “Бургундските дневници” вече са в продажба, а в този момент аз сигурно отивам до книжарницата.

“Тайна с дъх на парфюм” – Фиона Макинтош

“Кутия шоколад” от Фиона Макинтош беше първата ми книга от тази авторка, но се зарекох, че ще следя и за други нейни заглавия. Ето, че късметът ми се усмихна, и през февруари очаквам “Тайна с дъх на парфюм” – един уреден брак, една забранена любов и микс от ухания, с които парфюмерийната фабрика в Грас изпълва града през 1914-та година. Да си призная, само като гледам корицата, и съм омагьосана! Дали пък не ухае на парфюм?

“The Great Alone” – Кристин Хана

Дали това не е още един бестселър от авторката на “Славея”? Съдейки по резюмето на книгата, така ми звучи. Този път годината е 1974-та, а мястото Аляска. Едно семейство се бори за оцеляването си – не само физически, но и чисто емоционално. “The Great Alone” от Кристин Хана трябваше да излезе на 30-ти януари, но пускането му в продажба беше отложено за 6-ти февруари.

Набелязала съм също: “Seek” от Mia Sheridan, “По-тъмно” от Е.Л. Джеймс, както и една голяма купчина с книги, които съм събрала през последните седмици и чакат да им обърна внимание.

Leave a Comment


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.