Избрани книги за декември

by Хриси

Научих си урока от миналия месец и вече знам, че набелязаните от мен книги в началото на декември като нищо може да се удвоят. Засега съм се спряла на шест заглавия, но купчинката ми с книги в режим на изчакване също има солидни размери. И все пак, ето кои книги са привлекли вниманието ми за месец декември.

Четенето през декември може да се окаже едно малко предизвикателство, защото вероятността времето да не ни стига е доста висока. Причината е, че идва Коледа – красива, уютна, но и много натоварена. Между купуването на подаръци, украсяването на елхата и печенето на коледни сладки, четенето като че ли прави реверанс и отстъпва мястото си на тези любими сезонни занимания. Но да бъдем честни – един книгоколик винаги ще намери време за нова книга. Някъде между поредното гледане на “Сам вкъщи”, преяждането с меденки и срещите с роднини и приятели, остава един времеви прозорец, който може да използвате, за да си приготвите чаша горещ чай и да се сгушите на дивана с книга в ръка. Ако още не сте решили какво да четете, вижте какво съм набелязала за месец декември:

“Споделени тайни” – Колийн Хувър

Ако искате ми вярвайте, но когато видях, че предстои издаването на “Споделени тайни” от Колийн Хувър на български език, извиках от радост. Това е една от най-любимите ми книги. Изключителна история, която ще разбие сърцето ви и после ще го събере парче по парче. История, която разказва за саможертвената любов, за тайните и влиянието, което имат върху нас, за истината и това, колко е трудно понякога да я изречеш на глас. И всичко това придружено от удивителни картини, които ще ви накарат да настръхнете. Споделям ви и една тайна – признанията, които Колийн Хувър е използвала в романа, са истински, изпратени анонимно от нейни читатели. Заинтригувах ли ви? “Споделени тайни” излиза на 5-ти декември.

“Чудеса край малката река” – Фани Флаг

Не съм чела нищо на Фани Флаг до сега, но съм срещала доста добри отзиви за книгите й. “Чудеса край малката река” звучи като идеалната ненатоварваща история, която да подсили празничния ми дух. От резюмето научавам, че главният герой Осуалд Д. Кембъл напуска неприветливия Чикаго, за да прекара Коледа на топло в селцето Лост Ривър. Там той среща пощальон, който разнася пощата с лодка, магазинер с разбито сърце, дамите от Мистичния орден на Кралските точки, които тайно вършат добри дела, и малка птица на име Джак с важна роля за историята. За Коледа на юг и за вярата в чудеса ще четем в “Чудеса край малката река” от Фани Флаг на издателство БАРД. Книгата излиза на 8-ми декември.

“Земята вика Майор Том” – Дейвид Барнет

Признавам, че това не е точно от типа книги, които обикновено чета, но резюмето ми се стори изключително интригуващо и различно от повечето истории, на които съм попадала напоследък. Един човек, отказал се от света, и едно необичайно семейство, което се нуждае от малко помощ. Една история за самотата, приятелството, надеждата и чувството да бъдеш полезен. Микс от хумор, щипка фантазия и доза мъдрост, “Земята вика Майор Том” ми изглежда като книга, която има какво да ми разкаже. По книжарниците от 4-ти декември.

“Бьорнстад” – Фредерик Бакман

Книгата е вече по книжарниците от няколко месеца, но аз едва сега стигам до нея. Забелязах също, че е сред номинираните заглавия на Goodreads за книга на 2017-та. Сюжетът звучи любопитно, а отзивите за “Бьорнстад” са повече от добри. Мисля, че декември е подходящото време, за да се запозная с хокейния отбор на това малко градче.

“Roomies” – Кристина Лорен

Ако сте фенове на любовните романи, написани с чувство за хумор, значи със сигурност сте попадали на някоя от книгите на известния дует Кристина Хобс и Лорен Билингс, познати още с писателското си име Кристина Лорен. Този месец излиза на английски новата им книга “Roomies” – история за Холанд и Калвин, които съдбата събира по случайност и които сключват брак, за да спасят Калвин от депортиране от страната. Дали обаче съвместното им съжитество няма да се окаже правилният път към любовта и как статусът им на “съквартиранти” ще се промени в “съпрузи”? “Roomies” илиза на 5-ти декември.

“The Man in The Black Suit” – Силвейн Рейнард

Не знам дали сте чели нещо от Силвейн Рейнард, но аз много харесах трилогията му “Адът на Гейбриъл”. Мисля, че още не е сигурно дали става въпрос за мъж или жена автор, но ако наистина слуховете са верни, би трябвало да е мъж. Другата трилогия не съм чела, но видях, че “The Man in The Black Suit” е самостоятелен роман, комбинация между любовна история и съспенс. Освен това действието се развива в Париж, а на мен този град ми е голяма слабост, така че нямам търпение новото заглавие на Силвейн Рейнард да се появи на електронната ми книга на 17-ти декември.

Напомням ви, че от 12-ти до 17-ти декември в НДК ще се проведе ежегодния Панаир на Книгата! Възползвайте се от отстъпките и офертите, които издателствата предлагат, за да се сдобиете с нови и интересни заглавия, при това на добра цена. А аз ще ви информирам за моите находки!

Leave a Comment


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.