Избрани книги за Октомври

by Хриси

Нов месец – нов късмет – нова книга! Или може би беше по-редно да използвам множествено число, защото Октомври наистина ще е пълен с нови и интересни заглавия. Споделям ви кои са набелязаните книги за месец октомври.

Като фен на есента намирам Октомври за изключително приятен и красив месец, който някак предразполага да си лежиш на дивана с книга в ръка и да гледаш как дъждът се опитва да отмие жълтите боички от листата. Явно писатели и издатели също имат подобно виждане, защото са решили да напълнят следващите 31 дни с неустоими заглавия. Октомври определено се очертава натоварен месец (и откъм четене, и откъм разходи за книги). А да не забравяме, че ми остана и малко домашно от септемврийските заглавия. След като Пенелъпи Дъглас отложи публикуването на новата си книга, сега се очаква тя да излезе през някоя от следващите седмици. Но пък хубавото е, че сподели, че вече привършва с книга от новата й поредица-продължение на серията Fall Away, така че ще й простим забавянето. Ето и кои са заглавията, които очаквам с нетърпение през октомври:

“Without Merit” – Колийн Хувър

Октомври явно е щастливият ми месец, защото най-любимата ми авторка пуска нова книга. Чета всичко от Колийн Хувър, никога не ме е разочаровала, обожавам стила й, героите й, начина, по който всеки път написаното от нея ми въздейства. Вярвате ли ми, че този път дори не съм чела резюмето на “Without Merit”? Просто не считам за нужно, защото имам пълно доверие в нейния талант и способността й винаги да ме изненадва с още по-добра история от предишната, която е издала. Датата е 3-ти октомври, а книгата вече е в папка Pre-Order от Amazon и чака да пристигне на електронния ми четец.

“Origin” – Дан Браун

Мина доста време, откакто Дан Браун пусна своя книга, така че е някак обяснимо защо съм ентусиазирана за “Origin”. Харесва ми динамиката в книгите му, комбинацията от художествена измислица и факти, мистерията, напрежението и очакването да се стигне до отговора на загадката. Освен това ми допада и образа на професор Робърт Лангдън, който този път ще се запознае с работата на един от първите си ученици, който е направил ключово разкритие, свързано с науката и произхода на човечеството. И всичко това ме очаква отново на 3-ти октомври.

“Most of All You” – Mia Sheridan

Влюбена съм в книгите на Mia Sheridan, тя е много любима моя авторка, която за съжаление още не е преведена у нас, но се надявам скоро някое издателство да й обърне внимание. “Archer’s Voice” е сред най-любимите ми книги и откакто попаднах на него, следя всяко нейно заглавие. Mia Sheridan пише много чувствено и нежно, има красив изказ и някаква особена изтънченост. Историята обикновено е доста емоционална, дори леко меланхолична, но пък  ми харесва, че образите й се променят, развиват в положителен план. Мисля, че Most of All You е първото заглавие, което не е част от досегашната й поредица, затова съм още по-любопитна да прочета историята на Гейбриъл и Кристал, която излиза на 17-ти октомври.

“Неудържима. Моят живот до сега” – Мария Шарапова

Не съм голям тенис фен, следя големите имена и техните изяви от време на време, но пък съм проявявала интерес към живота на някои от тях, включително и към този на Мария Шарапова. Имайки предвид това, през което тя премина последните 1-2 години, мисля, че си заслужава да се обърне внимание на автобиографичната й книга. “Неудържима. Моят живот до сега” е на издателство Хермес и излиза у нас, преведена на български, на 19-ти октомври с цена 19.95лв.

“Рецепти от ресторанта на Гордън Рамзи” – Гордън Рамзи

Не знам дали съм споменавала, но след четенето, готвенето е другата ми слабост. Макар да съм по-голям фен на книгите на Джейми Оливър, харесам също рецептите и уроците на Гордън Рамзи. През октомври от Хермес ще ме зарадват с нова книга на български език, включваща 100 рецепти от световноизвестния готвач. Датата е 12-ти октомври, а цената на 29.95лв.

“Виновни до доказване на противното” – Лиан Мориарти

Отдавна заглеждах корицата на “Виновни до доказване на противното”, само че на английски и в Goodreads. Все пак това е книгата на 2016-та според Goodreads Choice Awards (в които аз доста активно участвам) в категория Fiction. Като разбрах, че този месец ще излиза преведена и у нас, интересът ми още повече се усили, така че май е време да й дам шанс. Очаквам я на 5-ти октомври с цена от 15.95лв.

“Екстаз” – Силвия Дей

Името на Силвия Дей се прочу най-вече покрай провокативната й поредица “Кросфайър”, но портфолиото й включва още доста заглавия. Не мога да кажа, че е точно мой тип, тъй като на моменти езикът й ми идва прекалено циничен, даже да не кажа вулгарен, но още не съм се отказала от нея и следя развитието й. Този месец у нас излиза книгата й “Екстаз”, която бих определила по-скоро като новела, отколкото като роман. От СофтПрес ще я пуснат по книжарниците на 9-ти октомври с цена 9.99лв.

Набелязала съм също “A Little Too Late” от Staci Hart, “Show Me The Way” от A.L.Jackson, “Logan” от Jay McLean, “I am watching you” от Teresa Driscoll.

Leave a Comment


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.