Какво прочетох през септември

by Хриси

Септември беше ползотворен месец откъм интересни книги. С някои се разбрахме, с други се обикнахме, с трети се разминахме, но без лоши чувства. Ето какво прочетох през септември!

The Lighthouse keeper – Cynthia Ellingsen

Книгата ми попадна много случайно, но не съжалявам, че й дадох шанс, защото е перфектната комбинация от съспенс и романтика. Нито е прекалено напрегната, нито твърде лигава, а в същото време успява да държи читателя в напрежение и да го мотивира да чете по-бързо, за да разплете загадката. В повратен момент от живота си Даун се връща в малко градче край езерото Мичиган, за да възстанови купения от нея фар и имот към него, докато междувременно доказва невиността на своя прадядо, който и до днес е обвиняван в кражба на голямо количество сребърни монети, които никой не е открил вече почти век. Главната героиня ме спечели с упоритостта и чувството си за хумор, както и с лоялността й към семейството и приятелите. И макар финалът на книгата да беше леко предсказуем, самото приключение, докато читателят стигне последната страница, беше вълнуващо, пълно с въпросителни и с неочаквани обрати.

The room was old and faded, as though lost conversations still lingered in the corners like dust.”

Три ябълки паднаха от небето” – Нарине Абгарян

Любопитна, различна, непринудена и сърдечна – така бих описала книгата на Нарине Абгарян, която дочака своя ред и най-после й бе обърнато нужното внимание. Повече за историите на жителите от село Маран и моята оценка за книгата, може да прочетете в по-подробното ревю.

Ако Бог е решил да накаже някого, първото, което му взима, е умът…”

“Play On” – Samantha Young

Саманта Йънг е моя любимка от много време – започнах с “Дъблин Стрийт” – поредица, която я има преведена и у нас от издателство Orange, и продължих с почти всичко ново, което тя издава. Харесва ми, че историите й умеят да ме засмукват в тях, при това става много неусетно. Чувстваш, че и ти си там сред героите й, сближаваш се с тях, вълнуваш се от развитието им. Play On не е много по-различна, като изключим факта, че химията и привличането между Нора и Ейдън е доста силно (дори когато Нора е още омъжена за първия си съпруг, и тъй като знам, че за много читатели изневярата е минус в един сюжет, тук такава няма). Връзката им, от самото запознанство в болницата, където Нора е доброволка, до работата им в театъра на по-късен етап, е като бомба със закъснител, която читателят очаква, при това с голямо желание, да избухне всеки момент. Затова, когато двамата се събират, е още по-сладко! Препоръчвам сърдечно книгата на всички, които харесват съвременни любовни романи.

You would think after numerous attacks of grief the human body would be unable to process any more sadness. But our hearts have an annoying amount of endurance.”

“Сутрешно кафе в Рим” – Диего Галдино

Много приятна, неангажираща и увлекателно написана книга от един нов автор. “Сутрешно кафе в Рим” ще ви пренесе из уличките на Трастевере, Рим, ще ви запознае със симпатичния и много чаровен италианец Масимо, който ще ви омагьоса с ароматно и неповторимо кафе. Повече за книгата може да прочетете в подробното ми ревю.

Ако не можеш да се грижиш за едно цвете, как може да искаш да задържиш една жена?“

“The Law of Moses” – Amy Harmon

След като вече бях чела две книги от Amy Harmon (включително From Sand and Ash) и намирах стила й за изключителен, реших, че е време да обърна внимание и на The Law of Moses, особено след като е толкова хвалена в Goodreads и Amazon. Признавам, че елементът на фантазията и паранормалното малко ме смути, но не това беше причината да не си паснем с историята. Някак просто не заговорихме един език, действието ми вървеше мудно и в един момент усетих, че искам да прескачам страници, което ми сигнализира, че това може би просто не е моята книга.

“Тогава той ме целуна” – Лора Трентъм

Забавна, любопитна и с интересни образи, “Тогава той ме целуна” е книга, която ни напомня, че понякога съдбата ни дава втори шанс и ние не трябва да го изпускаме. Вижте повече за историята на Наш и Тали в подробното ревю.

“Славея” – Кристин Хана

“Славея” не е нова книга (излезе миналата година у нас), но на моя рафт се настани едва този месец. Тя е от книгите, които се помнят дълго, които те разтърсват емоционално и които попадат в категория “любими”. Повече за историята на двете сестри Виан и Изабел и техния живот по време на Втората световна война може да прочетете в по-детайлното ревю на книгата.

Хаос. Прахоляк. Тълпи. Улицата приличаше на огромен човешки дракон, промъкващ се бавно напред, сред облаци прах и надути клаксони; хората крещяха за помощ, бебета плачеха, а въздухът беше пропит с тежката миризма на пот”

“Running into Love” – Aurora Rose Reynolds

Колкото и да обичам книги с неочаквани обрати и сюжети, които ме държат в напрежение, когато съм уморена понякога ми се чете нещо малко по-предсказуемо. Един вид да заложим на сигурното, за да не се товарим още емоционално. Aurora Rose Reynolds е идеалният избор за такива моменти, защото е постоянна в стила си. При нея героят и героинята винаги се събират, независимо от изпитанията, на които връзката им е подложена. Мъжът винаги е силният и по-настойчивият, но и половинката му не отстъпва по качества. А страстните сцени между двамата обикновено са доста пикантни. Levi и Fawn не правят изключение, затова с удоволствие се насладих на историята им и отбелязвам като бонус чувството за хумор, което присъстваше в някои от диалозите.

Leave a Comment


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.