Какво прочетох през август?

by Хриси

Август мина и замина, а с него лятото и няколко интересни книги. Продължавам с традицията да ви споделям какво съм чела този месец и дали си заслужава да му обърнете внимание.

The First Word – Isley Robson

Имах големи надежди за тази книга, както ви споделих вече в началото на месеца, тъй като на теория отговаряше до голяма степен на критериите за история по мой вкус. Само че авторката леко ме разочарова. Книгата беше прекалено клиширана и с нищо отличително в нея. Любовната история на Анди и Райс е извадена като по учебник – той е разведен с дете, болно от аутизъм, а тя е наета като терапевт – професия, която е избрала заради чувство за вина от минали грешки. Между двамата пламва искра и въпреки опитите на бившата жена да развали идилията, Анди и Райс се събират. Единственото по-интригуващо в историята беше, че се обръщаше внимание на деца със специални нужди и отношението на обществото към тях. В обши линии, книгата не е нищо особено, така че по-скоро не ви я препоръчвам.

Royally Endowed – Emma Chase

Като говорим за клишета, ето още едно – връзка между бодигард и жената, която пази. Разликата е, че Ема Чейс много добре знае как да поднесе любовна история дори от този вид. Първо, химията между двамата герои е изключително силна, а напрежението и очакването да се случи нещо между тях заема по-голямата част от книгата. Второ, героите са запомнящите се – Ели е забавна, сърдечна, мила и по детски наивна, а Логан пък привлича с амбицията си и желанието да закриля. Трето, книгата е адски смешна – диалозите между героите, ситуациите, в които изпадат, особено когато Логан е решен да устои на малката фурия Ели. Така че, горещо ви препоръчвам да не подминавате Ема Чейс и Royally Endowed, ако ви е чете нещо леко, забавно и секси.

Happily ever after isn’t just for royalty…Happy endings are for all of us.

Beneath a Scarlet Sky – Mark T. Sullivan

Имало защо тази книга да е с толкова висок рейтинг навсякъде – беше възхитителна, а фактът, че е писана по действителни събития и главният герой е жив и до днес прави историята още по-ценна и въздействаща. Повече за книгата може да прочетете в подробното ми ревю за нея.

Sometimes happiness comes to us. But usually you have to seek it out.

Wish you were here – Renee Carlino

Отдавна не бях плакала на книга, но историята от “Wish you were here” ми помогна да си спомня чувството. Авторката ще ви постави по средата на любовен триъгълник, в който обаче няма нито победители, нито победени. Има само една тъжна и драматична история, пълна с любов и житейски уроци, която ни учи, че човек трябва да гребе живота с пълни шепи, докато може; че няма случайности и съдбата има план за всеки; че след всяко нещастие рано или късно следва щастие; че това, което смъртта не може да ни отнеме, е любовта, която изпитваме към близките.

Your art, our memories, the memories people have of us . . . it makes us immortal. When you love someone, whether it be your family, friends, partners, whatever, it’s like planting a little seedling of yourself inside of their hearts.”

“Преди да станем твои” – Лиса Уингейт

Още един бестселър намери пътя си към моята библиотека и определено имаше с какво да ме впечатли. Книгата разказва тъжната история на едно дете, преплетена с историята за объркания живот на една млада жена. Минало и настояще се сблъскват, а срещата е емоционална и трогателна. Повече за “Преди да станем твои” може да прочетете в подробното ревю в блога.

Тайните винаги излизат наяве…”

“Truth or Beard” – Penny Reid

Попаднах случайно на книгата, докато си браузвах в Goodreads, и тъй като обичам поредици, особено ако са за братя, сестри, двойки и т.н., реших да пробвам с първата книга от поредицата за Winston Brothers. За поредицата не знам, но тази книга не беше нищо особено, просто сюжетът беше до болка познат и нямаше с какво да ме изненада – главната героиня Джесика си мислила, че е влюбена в по-милия от двама близнаци, но в крайна сметка си пада по лошото момче Дуейн, с когото винаги са спорели както като ученици, така и сега като възрастни. Между двамата има страст, фойерверки и разбира се някаква драма, на която естествено любовта им устоява. Плюсовете: интересни цитати в началото на всяка глава, главната героиня обичаше да асоциира живота си с песни, споровете между Джес и Дуейн бяха забавни.

“Малката билкарница в Монмартър” – Донатела Рицати

Книгата “Малката билкарница в Монмартър” е като чаша ароматно кафе рано сутрин, като билков чай в студен зимен ден, като прегръдка от любим човек, като любимият ви парфюм, от който не може да се откажете. Просто трябва да я прочетете, защото ви гарантирам, че ще ви донесе единствено наслада. А в блога може да прочетете и подробното ми ревю.

Ще ти разкрия една тайна, Виола: животът няма логика и човешката съдба не е написана предварително.“

Leave a Comment


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.