Избрани книги за месец септември

by Хриси

Какво съм си набелязала да чета за септември? Кои са “избраните”, които ще се наместят удобно в електронната ми книга или пък на рафта у дома? Ето селекцията ми за новия месец.

Септември е любимият ми месец от годината (Декември е извън класацията по обективни причини). Покрай смяната на сезоните, новата учебна години за ученици и студенти, новия телевизионен сезон винаги съм го свързвала с нещо интересно, с ново начало и разбира се с обещание за първите по-хладни дни, които да прекарате в четене на книги. За мой късмет явно някои от любимите ми автори също харесват септември, защото са избрали именно този месец, за да пуснат новите си заглавия.

Пенелъпи Дъглас ми е любимка заради адреналина, който ми инжектира, докато чета нейни книги. Според мен е някаква магьосница, която с таланта си умее да те кара напълно да изключиш останалия свят и да се потопиш в този на героите й, който обикновено е пълен с вълнуващи и екстремни преживявания, с емоции и много страст. Този месец Пенелъпи ще пусне втората си книга от сериите Devil’s Night – Hideaway. Признавам, че сюжетът тук ми е малко по-тъмен и нетипичен за вкуса ми, но пък ми е любопитно да видя как се развива историята на героите и какво ново ще ми предложи авторката.

Саманта Йънг никога не бих я подминала, защото тя е от авторките, които върнаха любовта ми към четенето с поредицата си On Dublin Street. Обожавам стила й на писане, а историите й винаги са ми много интересни. Така че Play On е вече поръчана и чака да пристигне на 12-ти септември на моя Kindle.

Забелязах, че Аурора Рейнолдс също подарява на читателите си премиера на нова книга, която при това е част от нови серии. Харесвам авторката, защото тя е моят избор, когато искам да прочета нещо едновременно интересно и вълнуващо, но не натоварващо. При нея липсва въпросът “Ще има ли щастлив край?”, защото винаги има, и това спокойствие ми помага да се насладя максимално на историята й. През септември чакаме от нея Running into Love – малко романтика с елементи на чиклит.

Не мога да кажа, че Кейти Евънс ми е любима авторка, но пък следя нейните книги, защото има такива, които много харесвам (примерно поредицата White House беше много в стил Оливия Поуп и “Скандал”). Този месец Кейти Евънс издава Racer – мистериозен герой, високи скорости и секси героиня, която хлътва по него. Отдавна не съм чела нещо в този стил, затова нямам търпение да излезе.

Толкова с любимците. Друго, което ми грабна окото, е книгата P.S. From Paris with Love – от френски автор е, но вече има английски превод. Слави се с висок рейтинг в Goodreads и Amazon, ревютата казват, че комбинира романтика и комедия, така е обмислям да й дам шанс.

У нас засега съм си харесала “Тогава той ме целуна” от Лора Трентъм – излиза на 7-ми септември. Сюжетът изглежда много интересен и заплетен. Виждам също, че е втора книга от поредица и бонусът е, че ако ми хареса, мога да си взема и предишната. А колко обичам поредици!

Разбира се, набелязала съм още много заглавия – може би е време да прочета някоя книга на Нарине Абгарян или “Славея” на Кристин Хана, или пък да отделя време за един трилър (видях, че Софтпрес ще издават нов), а защо не и една антиутопия от J.A.Redmerski. А септември е само 30 дни….

Leave a Comment


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.