Избрани книги за месец август

by Хриси

Реших в началото на всеки месец да ви споделям какви книги съм набелязала да чета. Тези от тях, които си заслужават вниманието, по-късно ще получат отделно ревю или ще влязат в обзора в края на месеца. Засега обаче просто споделям с какво съм се заредила и кои автори съм избрала да прочета през август.

Книгата на Кристен Ашли е трета от поредица – аз още не съм чела първите две, но доколкото разбрах всяка може да се чете и самостоятелно. За сметка на това стилът на авторката ми е познат от други нейни поредици – малко романтика, малко чиклит, малко драма, малко еротика, доза съспенс. Обикновено в книгите на Кристен Ашли има от всичко по малко, затова поддържат интереса жив. Недостатъкът е, че такова многообразие налага по-голям обем и отнемат повечко време.

Ема Чейс пък е от любимите ми авторки, най-вече защото пише от мъжка гледна точка и книгите й винаги са изключително забавни и идеални за развлечение. Първата й поредица е издадена у нас от издателство Егмонт и горещо ви я препоръчвам, а тази книга е част от новите серии. Книга номер 3 звучи също толкова обещаващо, колкото предишните две, като разликата е, че тук главният герой вече не е роднина на кралицата, но пък главната героиня е, така че “очаквайте включване”.

“Beneath a Scarlet Sky” е историческа драма по действителен случай. Излезе преди два месеца и мисля вече да й обърна внимание, особено след като прочетох купищата позитивни отзиви. Остава само да се настроя за сериозна литература…

“The First Word” попадна в списъка ми, тъй като на теория съдържа елементи от любимите ми истории. Води се Contemporary Romance, има заплетен сюжет и някаква драматична ситуация, начало на поредица е (а аз много обичам да чета серии), така че реших да й дам шанс.

За “Wish You Were Here” не съм сигурна какво да очаквам. Книгата ми беше предложена от Goodreads (а те обикновено знаят какво ще ми грабне окото) и корицата ми привлече вниманието. И друг път съм чела книги на авторката – определно има нестандартно мислене, а историите й са интересни и емоционални, затова прецених, че новата й книга ще е добро попълнение към колекцията ми.

Дженифър Л. Арментраут според мен е сред най-добрите автори, които пишат New Adult и Young Adult. Изчела съм всичко от нея без фентъзи поредицата й и няма книга, която да не ми е харесала (има издадени нейни книги у нас). Дори не ми трябва да знам подробностите около тази – сигурна съм, че няма да ме разочарова.

Разбира се, отворена съм и за всякакви други нови предложения! Освен това още не знам какво са подготвили издателите за българския книжен пазар – там също може да изскочи ново попълнение. Както се казва, толкова много книги, толкова малко време…

Leave a Comment


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.