Какво прочетох през юли?

by Хриси

Поздрави от Хрисиландия!

Всеки месец ще се старая да ви споделям кратък списък/класация/миниревю на част от книгите, които съм прочела. Стартираме с няколко нови неща от юли. Като цяло месецът беше по-слаб откъм книги, които харесвам, затова се спирам само на три:

Until It Fades – К.А.Tucker

За книгата накратко: Катрин живее в малко градче в Пенсилвания и още помни слуховете, които са се носили по неин адрес заради грешка, която е допуснала в миналото. Днес тя иска просто да бъде невидима и да отглежда спокойно детето си, но плановете й се объркват, когато една нощ спасява хокейната звезда Брет Мейдън. Първоначалното приятелство прераства в нещо повече, но славата е проблем, който и двамата не могат да избегнат. Само че, ако за единия тя е начин на живот, то за другия е най-големият й кошмар. Има ли бъдеще подобна връзка?

Лична оценка: Фен съм на всичко написано от K.A.Tucker – намирам я за изключителна авторка с огромен талант. Прочела съм и двете й поредици, както и самостоятелния й трилър, така че нямаше как да пропусна нова книга от нея. Until It Fades е по-лека и не толкова драматична за четене – идеална е, ако търсите нещо по-разтоварващо. Самата авторка подчертава, че стилът тук е друг, като акцентът пада върху взаимоотношенията в семейството и колко е важна подкрепата на близките. Брет е герой, в който се влюбваш от първо четене. Катрин си има своите недостатъци, но безспорно носи качества, достойни за възхищение. Накратко, книгата може да не е най-добрият шедьовър на K.A.Tucker, но не е лошо да й се обърне внимание.

“Life is too short to do what other people think you should do.”

Because of Lila – Abbi Glines

За книгата накратко: Аби отново ни потапя в света на Rosemary Beach и Sea Breeze. Този път примерната Лила Кейт, дъщеря на една от двойките, за които вече има книга, е влюбена от години в Круз – син на друга вече позната ни двойка от поредиците. Проблемът е, че той е женкар и купонджия, който не обръща внимание на срамежливия и сдържан характер на Лила. След като се отказва да се бори за вниманието му, Лила Кейт решава, че ще търси своето приключение и животът я отвежда в Sea Breeze, където среща мило и внимателно момче. Когато Круз разбира, че Лила е заминала и някой друг се навърта около нея, тръгва по следите й. Химията между двамата е толкова силна, че връзката им е неизбежна. Но Круз още не е готов да си признае чувствата, а Лила Кейт е уморена да чака. Кой ще отстъпи?
Лична оценка: Аби Глайнс пише романтики с елементи на еротика, драма и чиклит. Изчела съм всичките й поредици – макар да нямат някакви изключителни литературни качества, книгите й са доста пристрастяващи главно заради героите в тях. През последната година новите й издания определено не бяха на нивото, на което съм свикнала да чета неща, писани от нея. Тази обаче като че ли е първата плаха стъпка на Аби към завръщането й към предишния й стил. Любовният триъгълник, който се заформя, поддържа напрежението. Идеята за връзка между примерната ученичка и лошото момче е класически сюжет, който няма да ви шокира, но ще ви потопи в света на тяхната любовна драма. Накратко, ако ви се чете нещо неангажиращо на плажа, може да опитате Because of Lila.

“The untouchable Lila Kate Carter”. He continued.”So desirable yet so freaking icy cold that you can’t get close”

Salvaged – Jay Crownover

За книгата накратко: Книга 4 от поредицата Saints of Denver разказва историята на Попи и Хъдсън. Попи ни е позната от предишната поредица – мъжът й я малтретираше, а накрая се самоуби пред нея. Хъдсън е от по-новите герои – добро момче, но в труден етап от живота. Край него тя превъзмогва страховете си и се връща към нормалното си Аз, а с нея той открива истинския смисъл на думата любов. И двамата рискуват много, когато дават шанс на връзката си, но понякога е по-добре да скочиш в дълбокото, отколкото да стоиш на брега.
Лична оценка: Преди много харесвах книгите на Jay Crownover, но напоследък нещо не сме на една вълна с нея. Съгласна съм, че е искала да напише щастлива история за “добрите” герои с идеята да покаже, че те най-много заслужават своя happy end, но на моменти идваше прекалено сладникава и безоблачна. Плюсовете – и двамата герои притежават изключителни качества и драматично минало, в образите им има градация и историята им се чете лесно. Минусите – сюжетът беше предвидим и дори леко банален.

“You know home isn’t really about what color your couch is or what you hang on the wall… Home is about knowing you are in the right place with the right people.”

Leave a Comment


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.